Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider bouwkunde (zzp)

Posted Jun 28, 2022
Project ID: YIS 9117054
Location
Barendrecht , Zuid-Holland
Duration
11 maanden
(Sep 5, 2022 - Aug 1, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 30, 2022 12:00 PM

Startdatum:  zsm

Einddatum? 1 augustus 2023

Optie tot verlenging? Ja.

Min/max aantal uur per week? 20 / 36 uur per week

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

Tariefstelling Schaal 10

 

 

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 2 jaar werkervaring

 

Must haves ?

-       HBO opleiding Bouwkunde

-       Vastgoedonderhoud, al enige bouwkundige ervaring      

 

Pre's?

·      WO werk- en denkniveau

 

 

Het gaat om de bestaande bouwprojecten (dus niet nieuwbouw).

 

Het cluster Vastgoed bestaat uit drie teams: Beleid & Projecten, Bouwkunde en Exploitatie & Verhuur. Het cluster Vastgoed levert met veel plezier een bijdrage aan prettig wonen, leren, werken, sporten en recreëren in onze drie gemeenten. Wij geloven nadrukkelijk in samenwerking met anderen. Samen met collega’s van andere afdelingen, met inwoners en externe partijen zoeken we naar de beste oplossingen. We tonen daarbij lef, denken in kansen en zoeken de grenzen op.

 

Wat ga je doen?

Als ‘hands-on’ projectleider bij de BAR-organisatie draag je zorg voor de instandhouding, met name op basis van een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) conform de NEN 2767 methodiek, van een gevarieerde maatschappelijk vastgoedportefeuille zoals scholen, sporthallen, culturele centra en onze eigen huisvesting. De ene keer gaat het om kleinschalig nieuwbouw, verbouwing, renovatie en/of uitbreiding. De andere keer gaat het om politiek-gevoelig project met een hoog afbreukrisico en tegengestelde belangen. Je werkt het programma van eisen uit in een technisch plan van aanpak en je maakt de werkomschrijving. Stelt een communicatieplan op. Adviseert de opdrachtgever over voorstellen, plannen e.d. en je draagt zorg voor de aanbesteding van werkzaamheden. 

De implementatie van de plannen stem je af met de betrokken stakeholders. Je bewaakt de projectopdracht en het projectplan en stuurt eventuele projectmedewerkers aan. Je rapporteert over voortgang, middelen en beslismomenten en stelt hierover verantwoordingsrapportages op en adviseert bij afwijkingen van het projectplan en/of onvoorziene omstandigheden. Je draagt zorg voor het aanvragen van de benodigde vergunningen en stelt capaciteitsplanningen en uitvoeringsplanning op, stemt deze af met uitvoerende partijen en bewaakt de planning. 

Je verzorgt werkinstructies en technische werkomschrijvingen t.b.v. de uitvoering van werken. Budgettering en maken van kostenramingen en calculaties. De aanbestedingen begeleid je mede vanuit inhoudelijk technisch oogpunt en je stelt een Nota van Inlichtingen op.

 

Kortom, je bent van de initiatie/voorbereidingsfase tot en met de overdracht van de projectgegevens aan de beheersorganisatie verantwoordelijk. Mede dankzij jou kunnen gebruikers en bezoekers zich in moderne, comfortabele én veilige gebouwen begeven.

Ook lever jij een bijdrage aan de aandachtsgebieden: duurzaamheid, inzicht in wet- en regelgeving bouwbesluit, financieel beheer onderhoud. Voor collega’s en deskundigen, maar óók voor klanten, ben jij het eerste aanspreekpunt. Goede communicatieve en sociale vaardigheden zijn dus ook van belang voor deze functie.

 

Wat vragen we van je?

 

Je hebt HBO werk- en denkniveau met een voltooide (bouw)technische of vergelijkbare studie. 

Je werkt gestructureerd en zorgvuldig. Je kunt zaken probleemoplossend benaderen, bent inventief en gaat voor het beste resultaat. 

Daarnaast kan je goed plannen en organiseren en bent klantgericht. Je houd rekening met de meervoudige complexe (en eventuele politieke) belangen die kunnen spelen bij de renovatie en het onderhoud aan de gebouwen. Dit gaat jou prima af, omdat je goed kunt presteren onder tijdsdruk en snel kunt schakelen. 

Daarnaast heb je uitstekende communicatieve vaardigheden. Of het nu gaat om gebruikers, wethouders, beleidsadviseurs, werktuigbouwkundigen of elektrotechnici: je brengt gemakkelijk de essentie van het werk aan hen over én overtuigt ze van jouw ideeën. 

Je bent uiteraard bekend met de GOTIK-methodiek en je hebt een flinke dosis ervaring met projectmanagement.

 

 

Similar projects

+ Search all projects