Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider / beleidsadviseur Crisisbeheersing

Geplaatst 18 jun. 2021
Project ID: YIS 9097235
Plaats
Eindhoven
Duur
6 maanden
(1 jul. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

Locatie: Eindhoven

Sollicitatie deadlien: 24-6 om 15:00 uur


De afdeling Crisisbeheersing heeft een voorbereidende en coördinerende rol binnen de rampenbestrijding en crisisbeheersing. De afdeling kenmerkt zich als een netwerkorganisatie waarin de samenwerking met in- en externe multidisciplinaire partners van essentieel belang is voor het te behalen resultaat. De projectleider / beleidsadviseur heeft als taak om binnen de organisatie een aantal taakvelden zelfstandig vorm te geven en verder te ontwikkelen.


Hoe jij bijdraagt vanuit de afdeling Crisisbeheersing

De werkzaamheden zijn primair gericht op twee taakvelden;

1.     Informatiemanagement, multidisciplinaire coördinatie en bestuurlijke advisering t.a.v. de Coronacrisis: in de volgende fase van de Coronacrisis is er behoefte om binnen de Veiligheidsregio een nieuw aanspreekpunt te organiseren voor het informatiemanagement. Op dit moment wordt deze rol ingevuld vanuit de afdeling; bedoeling is dat deze taken worden overgenomen en meegroeien met wat er in de volgende fase nodig is. Afhankelijk van het verloop van de crisis dien je bestuurders en directie te informeren en te adviseren, af te stemmen met de multi-partners over eventuele knelpunten en ben je eerste aanspreekpunt voor alle vragen rondom de (nafase van de) coronacrisis. Goed zicht op de aanpak van de crisis tot zover en het op het netwerk dat daarin actief is, is een pré! Datzelfde geldt voor ervaring met de rol van de veiligheidsregio in deze crisis.

2.     Evalueren: zorgdragen voor evaluatieprocessen na inzetten van de crisisorganisatie; opzetten en begeleiden van leertafels, verslagen opstellen en zorgdragen voor agendering en bespreking in relevante overleggen. Het onderhouden van de evaluatie-database en het komen tot rode draden analyses voor oefenprogramma’s en verantwoording over het lerend vermogen naar stakeholders. Bijdragen aan de ontwikkeling van aantoonbare vakbekwaamheid. Analyseren van externe rapportages op belangrijke inzichten voor de Veiligheidsregio.


Verder kun je worden gevraagd om op uiteenlopende thema’s te ondersteunen en ben je vaardig in het snel opstellen van heldere rapporten, notities en memo’s.


Situationeel kan gaandeweg het jaar worden beoordeeld hoe het takenpakket van de afdeling het beste kan worden verdeeld onder de medewerkers. Mogelijk leidt dit tot andere accenten in de werkzaamheden.


Onze missie zorg voor veiligheid past bij je. Je herkent je in de kernwaarden van de organisatie: behulpzaam, deskundig, daadkrachtig en gericht op samenwerken. Daarnaast vragen wij de volgende functie-eisen:

·       De functie vereist een HBO+ of WO werk- en denkniveau;

·       Kennis van rampenbestrijding en crisisbeheersing;

·       Kennis van het speelveld van crisisbeheersing in de coronacrisis;

·       Affiniteit met evaluatieprocessen;

·       Ervaring met bestuurlijke advisering;

·       Informeren en waar nodig betrekken van de afdeling, het MT, hulverleningsdiensten en bestuur in de ontwikkelingen COVID-19;

·       Resultaatgericht en creatief in het nemen van initiatieven en het vinden van werkwijzen;

·       Uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden;

·       Schrijfvaardig;

·       Hands-on.


Voor deze tijdelijke werkzaamheden hebben we tot het einde van dit jaar 32 - 36 uur per week beschikbaar. De tijdelijk werkzaamheden zijn in eerste instantie tot het einde van het jaar, maar de mogelijkheid bestaat op verlenging van enkele maanden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten