Gemeenteprojecten

Freelance medewerker openbare orde en veiligheid / medewerker ontwikkeling

Geplaatst 30 jun. 2021
Project ID: YIS 9097853
Plaats
Valkenswaard
Duur
6 maanden
(15 aug. 2021 - 1 feb. 2022)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
Unknown

Locatie: Valkenswaard

Sollicitatie deadline: 07-7 om 08:00 uur 


Vacature medewerker openbare orde en veiligheid / medewerker ontwikkeling

Gemeente Valkenswaard zoekt:

Een startende veiligheidsprofessional

 

Dit is Valkenswaard:

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven is het, ook met 31.000 inwoners, ons-kent-ons. Met verenigingen en gezelligheid, maar ook met internationale evenementen als de weekmarkt en het bloemencorso. Deze eigenschappen voel je terug in de gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Succesvol samenwerken, daar houden we van. We zien daarbij de kracht van het ouderwetse dorpsgevoel, maar zitten ook vol ambitie om klaar te zijn voor 2030. Een spannende mix die we samen vormgeven. Op de Groote Heide vinden we volop onze ontspanning. We zijn trots op die natuur om ons heen. Omdat het in Europa’s top 10 staat. Of gewoon omdat het zo ontzettend mooi is. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende?

 

Dit is jouw nieuwe baan

Veiligheid, dat maak je samen. Jouw werk heeft daarom veel raakvlakken met andere beleidsterreinen. In de praktijk ga je onder andere bezig zijn met preventie van High Impact Crimes, buurtpreventie (whatsapp) groepen, jongerenoverlast, nazorg ex gedetineerden en gerichte veiligheidscampagnes. Je bent vooral op operationeel en tactisch niveau werkzaam, zo maak je bijvoorbeeld projectplannen voor veiligheidscampagnes en voert ze (samen met partners) uit. Je stelt voortgangsrapportages op voor het cluster en werkt mee aan het opstellen en uitvoeren van beleidsdoelstellingen. Daarnaast heb je een verbindende rol binnen de organisatie rondom vluchtelingen en statushouders. Als medewerker ontwikkeling adviseer je het college en de burgemeester en beantwoord je raadsvragen over uiteenlopende veiligheidsonderwerpen. Bij een ramp of crisis in Valkenswaard sta jij met je neus voorop, je hebt namelijk een rol in het Gemeentelijk Beleids Team als plotter of informatie coördinator.

Ondertussen staan jouw ogen en oren altijd open voor wat er speelt in de lokale gemeenschap en op jouw vakgebied. Interessante ontwikkelingen? Je onderzoekt meteen of ze waardevol kunnen zijn voor ons om als gemeente Valkenswaard een prettige en veilige gemeente/plek te blijven.

 

Dit ben jij:

Oplossingsgericht denken is als een tweede natuur voor je. Je gaat systematisch te werk en hebt een hoge kwaliteitsstandaard. Ook ben je gedreven om snel nieuwe informatie en kennis op te pikken en toe te passen. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur ervaring met werken voor een gemeente. Je hebt een streepje voor als je al ervaring hebt opgedaan binnen het veiligheidsdomein en/of een juridische achtergrond hebt. Daarnaast heb je een portie politieke sensitiviteit en gevoel voor samenwerken.

De wereld om ons heen verandert razendsnel. We zijn gewend aan altijd aan, altijd open. En als gemeente bewegen wij mee. We kiezen daarbij bewust voor mensen die daarbij passen. Je bent daarom ook iemand met een portie lef in de broekzak. Een deskundig baken dat advies weet te verpakken in een prettig gesprek. Die de vraag achter de vraag herkent en op zoek gaat naar wat er wél mogelijk is. En die het heft in handen neemt binnen de functie, maar ook in de eigen ontwikkeling.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten