Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Medewerker Bezwaar en Beroep

Posted Jun 9, 2021
Project ID: YIS 9096701
Location
Dordrecht
Duration
77 jaren , 6 maanden
(Jun 28, 2021 - Jan 1, 2099)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown

Functieomschrijving 

Als medewerker bezwaar en beroep beoordeel je het door de cliënt ingediende bezwaarschrift in relatie tot het primaire besluit, je beoordeelt of de genomen beslissing kan worden gehandhaafd of een[t1]  wijziging betreft en raadpleegt eventueel de cliënt, derden of instanties. Dit doe je aan de hand van de relevante regelgeving op een oplossingsgerichte wijze. Hierbij houd je de kerndoelen van de SDD voor ogen. Je bent verantwoordelijk voor een goede behandeling van de procedures en daarbinnen adviseer je de medewerkers in het primaire proces over het te nemen besluit.De vertegenwoordiging van de SDD in beroepen en verzoeken tot het treffen van een voorlopige voorziening behoort eveneens tot je takenpakket. Dit betekent dat je in deze procedures verweer voert, zowel schriftelijk als mondeling, tijdens zittingen. Tenslotte adviseer je medewerkers en/of afdelingen van de SDD op hoofdlijnen in de besluitvorming met betrekking tot juridische aspecten en om die reden volg, analyseer en beoordeel je ontwikkelingen in de rechtspraak die van belang zijn voor het door de SDD te voeren beleid.


Taken:

  • Beoordeelt het door de cliënt ingediende bezwaarschrift in relatie tot het primaire besluit, beoordeelt of de genomen beslissing kan worden gehandhaafd of wijziging betreft
  • Raadpleegt eventueel cliënt, derden of instanties.
  • Gaat in voorkomende gevallen over tot ambtshalve herziening nav een bezwaarschrift
  • Behandelt beroepszaken door verweerschriften op te stellen en uit te brengen, vertegenwoordigt de ISD bij mondelinge behandeling van (hoger) beroepszaken ter rechtszitting, geeft opdracht tot uitvoering van uitspraken op beroepsschriften.
  • Verricht diverse juridische activiteiten.
  • Volgt, analyseert en beoordeelt ontwikkelingen in de rechtspraak die van belang zijn voor het door de ISD te voeren beleid.NB een van de medewerkers zal een deel van de tijd werken voor de externe commissie.


Functie-eisen

De Sociale Dienst kent vier organisatiewaarden: resultaatgericht, betrokken, samenwerken en nieuwsgierig/leergierig. Deze zijn voor alle medewerkers van de dienst essentieel. Het management stuurt hier uitdrukkelijk op. Daarnaast heb je een zowel klantgerichte – als kwaliteitsgerichte instelling en ben je zowel schriftelijk als mondeling communicatief vaardig.


Je hebt gedegen kennis op het terrein van de sociale zekerheid en het bestuursrecht. Je hebt inzicht in maatschappelijke en politiek-bestuurlijke verhoudingen, hebt overtuigingskracht en kan goed adviseren (luisteren, vragen en mensen meenemen). Daarnaast heb je kennis van wet- en regelgeving, jurisprudentie en procedures. Je hebt een HBO opleiding afgerond en/of vergelijkbaar werk- en denkniveau. En tot slot, gevoel voor humor vinden wij belangrijk.

 

Sollicitatie deadline is 15-6 om 08:00 uur

Similar projects

+ Search all projects