Gemeenteprojecten

Freelance Medewerker Bezwaar en Beroep

Geplaatst 11 mrt. 2021
Project ID: YIS000513
Plaats
Dordrecht
Duur
6 maanden
(10 mrt. 2021 - 10 sep. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
65 - 70 €/hr

Functieomschrijving

Als medewerker bezwaar en beroep beoordeel je het door de cliënt ingediende bezwaarschrift in relatie tot het primaire besluit, je beoordeelt of de genomen beslissing kan worden gehandhaafd of een wijziging betreft en raadpleegt eventueel de cliënt, derden of instanties. Dit doe je aan de hand van de relevante regelgeving op een oplossingsgerichte wijze. Hierbij houd je de kerndoelen van de SDD voor ogen. Je bent verantwoordelijk voor een goede behandeling van de procedures en daarbinnen adviseer je de medewerkers in het primaire proces over het te nemen besluit.


De vertegenwoordiging van de SDD in beroepen en verzoeken tot het treffen van een voorlopige voorziening behoort eveneens tot je takenpakket. Dit betekent dat je in deze procedures verweer voert, zowel schriftelijk als mondeling, tijdens zittingen. Tenslotte adviseer je medewerkers en/of afdelingen van de SDD op hoofdlijnen in de besluitvorming met betrekking tot  juridische aspecten en om die reden volg, analyseer en beoordeel je ontwikkelingen in de rechtspraak die van belang zijn voor het door de SDD te voeren beleid.


Jouw profiel

De Sociale Dienst kent vier organisatiewaarden: resultaatgericht, betrokken, samenwerken en nieuwsgierig/leergierig. Deze zijn voor alle medewerkers van de dienst essentieel. Het management stuurt hier uitdrukkelijk op. Daarnaast heb je een zowel klantgerichte – als kwaliteitsgerichte instelling en ben je zowel schriftelijk als mondeling communicatief vaardig.


Je hebt gedegen kennis op het terrein van de sociale zekerheid en het bestuursrecht. Je hebt inzicht in maatschappelijke en politiek-bestuurlijke verhoudingen, hebt overtuigingskracht en kan goed adviseren (luisteren, vragen en mensen meenemen). Daarnaast heb je kennis van wet- en regelgeving, jurisprudentie en procedures. Je hebt een HBO opleiding afgerond en/of vergelijkbaar werk- en denkniveau. En tot slot, gevoel voor humor vinden wij belangrijk.


Sollicitatie deadline is 16-3 om 08:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten