Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance manager financien (zzp)

Posted Feb 3, 2023
Project ID: YIS 9127987
Location
Heeze , Noord-Brabant
Duration
10 maanden
(Feb 20, 2023 - Dec 31, 2023)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Feb 10, 2023 1:00 PM

Start: 20-2-2023

Eind: 31-12-2023

Uren: 32

Schaal: 12

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Vind jij het een uitdaging om samen met collega’s de samenwerkingsorganisatie verder door te ontwikkelen? Kan en wil jij jouw vakgebied uitoefenen in een uitdagende omgeving en bijdragen aan vier organisaties tegelijk? Krijg jij energie van nieuwe ontwikkelingen en het uitbouwen van een brede afdeling Financiën?

De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard werken samen in de ‘Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten’ (GRSA2). Alle bedrijfsvoeringstaken en de afdeling Werk & Inkomen zijn hierin gebundeld. Op dit moment zit de organisatie in een verandertraject waarin wij samen bouwen aan de doorontwikkeling van de  kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan en samenwerking  met de gemeenten. De afdeling Financiën maakt onderdeel uit van de A2 samenwerking en omvat de financiële adviesteams, financiële administratie en belastingen voor de drie gemeenten ( circa 40.Fte’s). Deze teams zijn nu ondergebracht in twee afdelingen en zullen worden samengevoegd tot een afdeling Financiën.

Wat ga je doen?

1.     Aansturen en vakmatig door ontwikkelen van de afdeling en haar medewerkers vanuit de visie op de organisatie en vakgebied  én gericht op de realisatie van de doelstellingen en afspraken ten aanzien van dienstverlening, kwaliteit en efficiency.

2.     Effectief samenwerken met de betrokken gemeenten en GRSA2 binnen de vakgebieden financiën en belastingen en specifiek de eigen afdeling. Daarbij zorg je voor:

a.     goed ambtelijk opdrachtnemerschap binnen de afdeling en verbinding met de gemeenten en de GRSA2.

b.     Als lid van het MT bijdragen aan de strategische (door)ontwikkeling van de organisatie en het adviseren over organisatie brede, lange termijn vraagstukken.

c.      De financiële functies zijn nu belegd binnen 2 afdelingen. Jij gaat hier 1 geïntegreerde afdeling van maken.

3.     Je gaat bouwen én beheren en balans houden tussen basis op orde én innovatie. Het op te stellen afdelingsplan en de plannen ten aanzien van de doorontwikkeling GRSA2 geven daarbij de koers voor de komende jaren.

4.     Medewerkers in hun kracht zetten en meenemen in de verdere doorontwikkeling.


Wat vragen wij?

·       Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding op financieel of bedrijfseconomisch gebied of vergelijkbaar.

·       Je hebt ervaring in een soortgelijke functie, vakinhoudelijk, op managementniveau en in een politiek bestuurlijke omgeving.

·       Je hebt ervaring met organisatieverandering.

·       Je beschikt over strategisch inzicht en hebt het vermogen om te schakelen tussen strategie en uitvoering.

·       Daarnaast is het belangrijk dat je kunt binden en verbinden, uitblinkt in het door ontwikkelen van klantgerichte, effectief en efficiënt functionerende bedrijfsonderdelen. Ervaring in de (verdere) professionalisering van de financiële functie  w.o. de keuze en invoering van een nieuw financieel pakket, de optimalisatie van de penc cyclus, fiscaliteit, financieel beleid en management informatie.

Similar projects

+ Search all projects