Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance management assistente

Geplaatst 25 okt. 2021
Project ID: YIS 9103313
Plaats
Gemert
Uren
4 uur/week
Periode
1 jaar, 2 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
50 - 60 €/uur

Sollicitatie deadline: 1-11 12:00

 

Het notuleren van regionale overleggen op gebied van mobiliteit. Op maandagen een keer per 6 weken (fysieke aanwezigheid dan gewenst). Het ondersteunen van de ambtelijke secretaris van deze overleggen. Inplannen van vergaderingen, archiveren in esuite (zaaksysteem) van de stukken, opvolgen van de acties.

 

Voor de functie is minimaal een MBO+ werk- en denkniveau vereist. Verder ben je pro-actief, flexibel en stressbestendig en beschik je over daadkracht en overtuigingskracht. Ook heb je goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Belangrijk voor de functie is ook dat je gevoel hebt ontwikkeld voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Tot slot zijn discretie en accuratesse eigenschappen die je op een natuurlijke wijze tot uiting laat komen. Je kunt bij voorkeur werken met esuite.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten