Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker portfolio management (zzp)

Posted Jan 18, 2023
Project ID: Kwartportlans
Location
Bergschenhoek, Zuid-Holland
Timeline:
5 months
Starts: Feb 1, 2023
Ends: Jul 1, 2023
Hours/week
28 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jan 25, 2023 1:00 PM

Startdatum inzet: 1-2-2023

Einddatum inzet: 1-7-2023

Uren per week: 28,00

Schaal: 11

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Portfoliomanagement is nieuw binnen het domein, jij bent aan zet om dit te ontwikkelen en te implementeren. Als kwartiermaker draag je de verantwoordelijkheid om portfolio management te integreren binnen domein Samenleving. Hierbij zorg je voor een gelijk speelveld met de twee andere domeinen Ruimte en Economie en Bedrijfsvoering.

Je bent sparringpartner voor het MT, opdrachtgevers en (senior) projectleiders. Je werkt samen met de andere portfoliomanagers wanneer initiatieven het domein overstijgen.

Welke verantwoordelijkheden krijg je

Als kwartiermaker ligt je focus op het vormgeven en implementeren van portfolio management. Je speelt in op de behoefte van het domein en je zet portfoliomanagement op de kaart. Binnen domein Samenleving spreken wij van initiatieven omdat het protfolio breder is dan alleen projecten. Hiervoor is het van belang om tot een afwegingskader te komen die werkbaar is.


In de rol van Portfolio manager zijn dit je taken:

• Je stelt op basis van de kaders voor het projectenmanagement (PCM) een sturingsmodel/ afwegingskader op en evalueert deze. Dit is niet allen gericht op projecten, omdat dit binnen domein Samenleving breder gaat dan dat spreken wij van initiatieven. 

• Je bent secretaris van het Portfolio Managementoverleg waarbij je adviseert over het in uitvoering nemen van projecten en initiatieven, de prioriteitstelling hiervan en waar het opdrachtgeverschap wordt belegd.

• Je organiseert in samenwerking met het management, de procesgang en werkt toe naar het gezamenlijk resultaat, waaronder een vastgesteld portfolio en een maandelijkse portfoliorapportage, incl. advies aan de directie t.a.v. van issues en risico's en te nemen maatregelen.

• Je bereidt het Portfolio Managementoverleg inhoudelijk voor. Stelt de agenda en verslag op en voert de aanpassingen door in het portfolio. Je adviseert over prioritering van de initiatieven/ projecten.

• Je bent aanspreekpunt, voert de coördinatie en stelt in samenwerking een evenwichtige en op resultaten gerichte portfolio op. Je brengt hiervoor overzicht aan in de initiatieven binnen het sturingsmodel. Je vindt hierbij in overleg met (senior) projectmanagers en (senior) projectleiders de balans tussen ambitie en haalbaarheid.

• Je hebt inzicht en overzicht voor alle initiatieven bewaakt de naleving van het projectenportfolio.

• Je signaleert en analyseert tijdig vertragingen, overschrijdingen en risico’s en doet voorstellen ter voorkoming hiervan. Je analyseert rapportages en neemt indien nodig initiatieven tot wijziging van de procesgang.

• Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan (senior) projectmanagers, (senior) projectleiders, projectteamleden en teammanagers op operationeel en tactisch niveau over projectbeheersingsaspecten en resourcemanagement.


Functie-eisen:

• Je hebt ervaring met projectmanagement en portfoliomanagement;

• Je bent omgevinsgbewust en hebt een politiek-bestuurlijke antenne;

• Je hebt tenminste 3 jaar gemeentelijke werkervaring

• Je hebt tenminste een afgeronde HBO opleiding

Similar projects

+ Search all projects