Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance klantadviseur WMO Ambulante Zorg/Beschermd Wonen (zzp)

Posted Jul 28, 2022
Project ID: YIS 9118676
Location
Assen , Drenthe
Duration
5 maanden
(Aug 8, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
0 - 65 €/hr
Application Deadline: Aug 8, 2022 12:00 PM
  • 36 uur per week tot 31-12-2022 en daarna verlenging mogelijk voor ongeveer 20 uur per week.
  • ZSM starten
  • Tarief: Schaal 9 cao gemeenten

 

Opdracht:

Ervaren Klantadviseur WMO, liefst met ervaring in de psychiatrie, die het leuk vindt om mensen te helpen passende ondersteuning te vinden. Onder andere als gevolg van de decentralisatie van beschermd wonen naar de regiogemeenten en de daarmee samenhangende extra werkzaamheden, hebben we tijdelijk extra capaciteit nodig.

 

Organisatie/ Team

Je komt te werken in het team Sociaal Domein Buiten. Dit team is één van de drie teams van het Sociaal Domein naast Sociaal Domein Binnen en Sociaal Domein Kwaliteit. Samen zijn deze drie teams verantwoordelijk voor de dienstverlening in het Sociaal Domein op het gebied van Jeugd, WMO, Leerplicht en RMC. Het team Buiten bestaat uit de consulenten WMO, de Indicatiestellers en gespecialiseerd casemanagers Jeugd, de trajectbegeleiders RMC en de Leerplichtambtenaren. Het grootste deel van hun werk bestaat uit klantcontact.

 

Jouw competenties

·       Klantgericht: je kunt luisteren en je bent creatief in het vinden van een maatwerkoplossing

·       Inlevingsvermogen: je kan je verplaatsen in de positie van een ander en begrip tonen voor de situatie

·       Stressbestendig: je bent in staat onder tijdsdruk en in een hectische omgeving te werken

·       Adviesvaardigheid: je kunt helder en bondig adviseren, zowel schriftelijk als mondeling. Je bent daarin creatief en oplossingsgericht

 

Jij

De taken van de WMO zijn opgesplitst in front- en backoffice taken (team buiten en binnen). Als klantadviseur in de front-office ben je verantwoordelijk voor het onderzoek en het advies. Een backoffice medewerker geeft de beschikkingen af.

Afhankelijk van de kennis en ervaring zal deze klantadviseur zich bezighouden met de afhandeling van meldingen voor ambulante zorg, zoals begeleiding, dagbesteding en logeren en/of de afhandeling van meldingen beschermd wonen.

Je voert op casusniveau gesprekken met aanbieders over de bij de zorgplannen behorende indicaties, die soms ook lager uitvallen dan de zorgaanbieder hoopt of verwacht. We verwachten van jou dat je de beweging van normalisering, demedicalisering en ambulantisering onderschrijft.

Je kunt goed onder tijdsdruk werken en omgaan met weerstand. Je bent resultaatgericht, kunt goed samenwerken met collega’s en je weet de juiste balans te vinden tussen het belang van de klant en de wettelijke kaders.

 

Wij vragen

·       Een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld SJD/MW, HBO-V of Social Work

·       Aantoonbare meerjarige ervaring als WMO-consulent

·       Een generalist met specialistische kennis van de psychiatrie en bij voorkeur Beschermd Wonen

·       Communicatieve vaardigheden en adequate omgang met weerstand

·       Ervaring met diverse ICT-systemen, bij voorkeur SSD

Similar projects

+ Search all projects