Gemeenteprojecten

Freelance Jurist handhaving

Geplaatst 16 apr. 2021
Project ID: YIS000623
Plaats
Papendrecht
Duur
3 maanden
(16 apr. 2021 - 31 jul. 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

Werken voor én met Papendrecht. Je creëert verbinding als jurist handhaving. Van inwoners tot wethouders. Altijd persoonlijk en met een oplossingsgerichte mindset voor handhavingscasussen en juridische vraagstukken Wabo. Klaar om je toe te voegen aan onze groeiende gemeente? Dit is je kans. Wij zoeken twee nieuwe collega's.

 

Wat ga je bij ons doen?

Oplossingen bedenken op het gebied van handhaving. Als jurist handhaving ga je het gesprek aan met inwoners, ondernemers en bestuurders binnen de gemeente Papendrecht. Jouw doel: adviseren bij handhavingsbesluiten op het gebied van Wabo. Soms help je ook jouw collega’s bij andere rechtsgebieden. Denk aan APV, bijzondere wetten of ondermijning. Die afwisseling en samenwerking past bij je, want je krijgt energie van het schakelen tussen diverse partijen. Tegelijkertijd ben je de vertegenwoordiger van onze gemeente bij het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures. Ook sta je altijd paraat om jouw (nieuwe) collega’s te helpen. We zijn ons team aan het opbouwen en daar ben je dé verbindende factor in. Sterker nog, je bent een inspiratiebron voor onze hele gemeente als het gaat over een integrale manier van samenwerken. Dat maakt je trots. En dat is nog niet alles, want als jurist handhaving pak je ook de verantwoordelijkheid bij het:

 

  • handhaven op dossierniveau.
  • bedenken van nieuwe manieren om onze processen te verbeteren. Denk aan risicogericht handhaven.
  • schakelen met collega's,de wethouders en de burgemeester.


Wat breng je mee?

Je creëert draagvlak door écht naar je gesprekspartners te luisteren. Natuurlijk bekijk je de casussen vanuit verschillende perspectieven. Lukt mediation niet, dan zet jij de beschikbare juridische middelen in om te handhaven. Je bent zelfverzekerd, betrokken en vooruitstrevend. Ook schakel je met gemak tussen interne en externe partijen. Daar sluit jouw manier van communiceren op aan. En je bent er goed in. Daarnaast heb je:

 

  • een hbo-diploma op juridisch gebied.
  • 2 à 3 jaar werkervaring als jurist of juridisch adviseur binnen een gemeentelijke of overheidsorganisatie.
  • kennis op het gebied van Wabo en gerelateerde zaken omtrent handhaving.

 

Waar kom jij te werken?

Welkom in de gemeente Papendrecht. Dé plek waar ruim 32.000 inwoners prettig wonen, werken en recreëren. Een fijne leefomgeving waar we trots op zijn. Met een gunstige ligging aan de Merwede heb je hier de perfecte balans tussen groene natuurgebieden, toeristische attracties en stedelijke gebieden. Samen met 6 andere gemeenten vormen we de regio Drechtsteden. Ook wel een stad aan het water genoemd. Samen zorgen we voor een leefbaar en aantrekkelijk woongebied met economische mogelijkheden.

 

Binnen de gemeente Papendrecht versterk je het team Veiligheid, Vergunningverlening, Handhaving en Toezicht (VVTH). Wij zijn verantwoordelijk voor het toezicht houden op en handhaven van verschillende wetten en regelingen. Denk aan de Wabo, AVP en Drank- en Horecawet. Op dit moment bestaat ons team uit zo’n 18 collega’s met functies als vergunningverleners, toezichthouders en juristen. We werken steeds meer toe naar een integrale samenwerking en daar draag jij zeker aan bij. Ook al wordt er momenteel grotendeels vanuit huis gewerkt, we weten elkaar altijd te vinden. Je krijgt veel vrijheid zolang je ook de daarbij horende verantwoordelijkheid neemt. Zo versterken we elkaar.


Sollicitatie deadline is 22-4 om 09:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten