Gemeenteprojecten

Freelance juridisch Adviseur Vergunningen

Geplaatst 25 feb. 2021
Project ID: YIS000472
Plaats
Barendrecht
Duur
3 maanden
(31 mrt. 2021 - 29 jun. 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!


Het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling houdt zich bezig met ruimtelijke ontwikkelingen van ontwerp tot aan beleid, van plannen maken tot het ontwikkelen ervan, en van vergunningverlening tot het houden van toezicht. Het cluster bestaat uit vijf teams, te weten team Ruimtelijke Ordening, team Gebiedsontwikkeling & Haalbaarheid, team Ontwerp Ruimtelijke Kwaliteit, team Omgevingsvergunningen en team Wabo Toezicht & Juridische Handhaving.

Het team Omgevingsvergunningen beoordeelt (concept)aanvragen voor omgevingsvergunningen en sloop- en gebruiksmeldingen aan de hand van Wet- en regelgeving (inclusief zienswijzen, bezwaar en beroep). Voert overleg en maakt afspraken met aanvragers en ketenpartners. Verder verzorgt het team het secretariaat voor de Welstandscommissie, de administratie van aanvragen, CBS-statistieken, accountantscontroles en het functioneel applicatiebeheer.


Wat ga je doen?

Je adviseert over juridische vraagstukken, risico’s en over de interpretatie van jurisprudentie op het gebied van Vergunningverlening. Je behandelt bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordigt de gemeente bij gerechtelijke instanties.

Verder adviseer je over en maakt beleid op het gebied van Vergunningverlening en levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling buiten het gebied van Vergunningverlening. Je stelt verordeningen en uitvoerend beleid op, zoekt draagvlak voor beleidsvoorstellen en stemt deze af met de betrokken partijen. Daarnaast signaleer je knel- en verbeterpunten bij de uitvoering van beleid en doe je verbetervoorstellen.


Wat vragen we van je?

De ideale kandidaat is een gedreven en een enthousiaste teamplayer, die stressbestendig is en accuraat en oplossingsgericht werkt. Je bent analytisch en in staat om problemen snel te doorgronden. Je kunt prioriteiten stellen, hoofd- van bijzaken onderscheiden en bent dienstverlenend en klantgericht. Voor het goed uitoefenen van de functie verwachten wij dat je beschikt over een afgeronde HBO- of universitaire opleiding Nederlands Recht of een gelijkwaardige opleiding. Je hebt ervaring met betreffende werkzaamheden en draagt kennis van het omgevingsrecht, de APV en bijzondere wetten. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je bent flexibel, nauwkeurig en je houdt je aan je afspraken.


Must haves (knockouts)?

·        Werkervaring in bestuurs-/omgevingsrecht;

·        Minimaal relevante HBO opleiding.

 

Sollicitatie deadline is dinsdag 2 maart om 14:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten