Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur handhaving (zzp)

Posted Sep 21, 2022
Project ID: YIS 9121134
Location
Hoornaar, Zuid-Holland
Timeline:
3 months
Starts: Nov 1, 2022
Ends: Feb 1, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Oct 3, 2022 11:00 AM

Start: bij voorkeur in oktober of begin november maar dit is in overleg

Duur: 3 maanden, met mogelijkheid op verlenging

Tarief: markt conform, schaal 11

Uren per week: 36,00

 

Dit ga je doen

Als gemeente zorgen we voor een veilige en leefbare omgeving. Een onderdeel daarvan is het verlenen van vergunningen, toezicht houden en handhaven. Jij werkt binnen een klein, leuk vakteam (10 collega’s). Met je collega adviseur handhaving vorm je een hecht duo. Samen verdelen jullie het werk. Zij ondersteunt je bij zaken die je (nog) niet geheel zelfstandig kan oppakken of waar je minder goed in bent.
 

Veel contacten met stakeholders
 

Onze toezichthouders ondersteun je door de regie te nemen over juridische handhavingstrajecten. Denk onder meer aan het voeren van handhavingsprocedures voor bouwen, de APV, bijzondere wetten en openbare orde en veiligheid. Je handelt klachten en handhavingsverzoeken af, stelt beschikkingen op en verzorgt de aanschrijvingen op het gebied van bouwregelgeving en bestemmingsen omgevingsplannen. Verder behandel je bezwaar- en (hoger)beroepschriften en vertegenwoordig je de gemeente in overleggen en in procedures. Bij alles wat je doet, stem je goed af met de betrokkenen, zoals onze inwoners. Mensen voelen zich door jou gehoord en het lukt je om ingewikkelde, juridische zaken goed uit te leggen. Je bent kritisch, maar blijft ook bij weerstand in verbinding.
 

Hoe worden we beter?

Voor je collega’s van het team bouw- en woningtoezicht over de uitvoerbaarheid of handhaafbaarheid van regels. Daarnaast adviseer je het management en het bestuur. Met de betrokken wethouder bespreek je geregeld lopende dossiers. Bij onze informele organisatie zijn er korte lijnen naar het bestuur. Elk jaar lever je een inhoudelijke bijdrage aan het uitvoeringsprogramma en jaarverslag VTH. Daarnaast heb je oog voor het verbeteren van het van het handhavingsproces en verwerk je opgedane inzichten in nieuwe uitgangspunten voor beleid.

 

Dit ben jij

Je hebt een juridische opleiding op academisch niveau en kennis van bestuurs- en Omgevingsrecht. Je werkt al een paar jaar voor een gemeente, de Provincie, een advocatenkantoor, juridisch adviesbureau of een juridisch loket. Adviseren vanuit een integrale, juridische benadering vind je belangrijk. Je bent een fijne gesprekspartner die duidelijk communiceert op elk niveau, zowel mondeling als schriftelijk. Het onmogelijke mogelijk maken, is je motto. Je wilt altijd meedenken en bent gericht op het vinden van oplossingen. Als het nodig is, kun je doorpakken. 

Similar projects

+ Search all projects