Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance inkoop- en contractmanager sociaal domein

Geplaatst 1 sep. 2023
Project ID: YIS 9139006
Plaats
Ouderkerk aan de Amstel, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 18 sep. 2023
Einde: 1 jan. 2024
Tarief
74 - 95.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 sep. 2023 12:00

Startdatum: 18-09-2023

Einddatum: 01-01-2024

Duur: 3 maanden

Uren per week: 24

Tarief: 74 - 89 €/hrDe functie:


Als inkoop- en contractmanager inburgering doe je de inkoop en subsidie van Nederlandse taal- en cultuuronderwijs en begeleiding naar werk voor de groeiende groep statushouders. Je organiseert de inkoop, de totstandkoming, implementatie en evaluatie van diverse contracten. Binnen jouw twee aandachtsvelden ben je het aanspreekpunt voor aanbieders en de verbindende factor tussen aanbieders en stakeholders. Je draagt zorg voor het onderhouden en verder ontwikkelen van een samenwerkingsrelatie met aanbieders. Je hebt een opdrachtgevende rol voor de collega's (klantmanagers) bij de uitvoerende en ondersteunende organisatie DUO+. Tenslotte monitor je de voortgang en bewaak je de kwaliteit van het aanbod. Je werkt nauw samen met collega’s van andere beleidsvelden. Je bouwt aan een meer integrale werkwijze, zowel intern als in samenwerking met een partnergemeente.

 

De Wet inburgering geeft gemeenten een belangrijke en regisserende rol in de inburgering van statushouders. De gemeente Ouder-Amstel wil en moet enige achterstand inhalen.

 

Je maakt onderdeel uit van het team vluchtelingen, binnen de afdeling Samenleving. Je legt verantwoording af aan de programmamanager. Je werkt nauw samen met een team van junior, medior en senior projectmanagers en (beleids)medewerkers.

 

Wat ga je doen?


 • Je bent verantwoordelijk voor de inkoop

 • Je voert contractonderhandelingen met de aanbieders en doet het contractbeheer;

 • Je hebt een opdrachtgevende rol voor de uitvoerders (klantmanagers);

 • Je monitor de voortgang en bewaakt de kwaliteit van het aanbod.

 • Je draagt bij aan een toekomstbestendig inkoop- en aanbestedingsbeleid inburgeringDit ben jij:


Je bent een zelfstandige en ervaren beleidsuitvoerder die zich thuis voelt in een kleine, dynamische en ambitieuze organisatie met grote opgaven. Je bent goed in het inventariseren van vraagstukken en knelpunten. Hierbij komen je kritische en oplossingsgerichte vermogen tot uitdrukking en werk je graag samen met externe partijen. Je hebt ervaring met inkoop en bent in staat om duidelijk en helder te formuleren. Je bent op hoofdlijnen op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Je bent een vaardig onderhandelaar, communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk), een aanpakker. Je werkt effectief samen met diverse beleidsmedewerkers, netwerkpartners en aanbieders. Verder ben je in staat om te faciliteren wat het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad wensen, door voorstellen en de uitvoering.

 

Daarnaast beschik je over: 

 

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;

 • Aantoonbare kennis en ervaring binnen het beleidsterrein sociaal domein, liefst ook met inburgering van statushouders;

 • Juridische kennis van contracten, inkooptrajecten en relevante wet- en regelgeving is een pré;

 • Kennis van en ervaring met diverse bekostigingsvormen;

 • Kennis van bedrijfsvoering en financiële sturing;

 • Goede schriftelijke en bedrijfsmatige vaardigheden;

 • Bij voorkeur ervaring met het werken binnen een gemeentelijke organisatie;

 • Hebt een daadkrachtige en ondernemende werkhouding.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten