Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance implementatiemanager/projectleider belastingen en GEO (zzp)

Geplaatst 28 sep. 2023
Project ID: YIS 9140335
Plaats
Heemskerk, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 16 okt. 2023
Einde: 31 jan. 2024
Tarief
85 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 okt. 2023 12:00

Opdracht voor 16 uur per week per direct tot en met 31-01-2024

Bij zzp alleen vanuit een eenmanszaak of BV met één dga.

Senior profiel. We zoeken een ervaren projectmanager met implementatie ervaring en kennis en ervaring met WOZ en GEO

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


We zijn op zoek naar een ervaren projectleider die in eerste instantie een plan van aanpak gaat opstellen en daarna de concrete uitrol daarvan gaat leiden waarbij de inhoud van het project het volgende inhoudt:

De gemeente Heemskerk heeft in juli 2023 een onderzoek laten doen naar de positionering van team belastingen.


Opties waren: zelf blijven doen, uitbesteden aan een samenwerkingsverband of samen gaan met het team GEO (onderdeel van de gemeente Heemskerk). Deze laatste variant is uiteindelijk geadviseerd en door het college is (voorlopig) ook aldus besloten.


Nu de te volgen koers duidelijk is, volgt een implementatiefase. Een fase waarin een aantal zaken moet worden besloten en doorgevoerd:

  • conclussie is dat we op een aantal terreinen inefficiënt wordt werken.

  • De onderdelen “belastingen” en “GEO” moeten samengevoegd gaan worden. Vraag is hoe die samengevoegde eenheid eruit gaat zien. En wie gaat daarbij welke taak verrichten? Betekent dit iets voor de functietyperingen?

  • Geconcludeerd is dat er een kwetsbaarheid is op met name het innen en de kennis van WOZ. Kunnen we daar een stap zetten in deze samenvoeging?

  • Geadviseerd wordt om de kwijtscheldingen neer te leggen bij dit nieuw te vormen onderdeel. Gaan we dat daadwerkelijk doen? Of besteden we het uit? Wat gaat het kosten (in geld en formatie)?

  • In principe is dit in formele zin geen reorganisatie maar omdat nog niet geheel duidelijk is hoe de taken te gaan (her)verdelen is dat niet helemaal zeker. Daarom moet de positie van de OR in de gaten worden gehouden.

De projectleider/implementatiemanager gaat de vertaalslag van rapport naar praktijk maken. Deze moet samen met de betrokken medewerkers stappen zetten op het gebied van personeel, systemen en processen.

De persoon die we zoeken beschikt over:

  • Ruime ervaring met projectmatig werken en het maken van een plan van aanpak/projectplan

  • Tot op zeker hoogte ervaring of of met het vakgebied “heffen en innen van gemeentelijke belastingen” en de belangrijkste processen in deze.

  • Al eerder verandertrajecten hebben getrokken als projectleider en hiervoor ook zelf het plan van aanpak opgesteld.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten