Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance HR Manager (zzp)

Geplaatst 22 sep. 2022
Project ID: YIS 9121238
Plaats
Helmond, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 okt. 2022
Einde: 31 mrt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 sep. 2022 16:00

Start: z.s.m. 

Duur: 6 maanden

Uren per week: 36

Schaal 14

Er ligt veel urgentie bij deze aanvraag vandaar de korte deadline; as. ma 16u.

 

Profiel: Iemand die rust kan brengen op de afdeling, luisterend oor biedt aan team maar ook daadkrachtig is en stevig in zijn/haar schoenen staat, organisatie heeft hoge ambities en zoekt iemand die balans kan houden tussen (adviseren van) bestuur/organisatie en (vertaling naar) medewerkers.

 

HR / Arbeid, Organisatie en Gezondheid (AOG) Manager

 

Over gemeente Helmond

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. We focussen ons meer en meer op onze doelen en veel minder op regels en systemen.

 

De uitdaging

Als AOG Manager ben je verantwoordelijk voor de afdeling HR, oftewel AOG zoals we dit in Helmond noemen. AOG staat voor Arbeid, Organisatie en Gezondheid. De afdeling heeft diverse vakspecialisten in het team (+-30p): HR-adviseurs, Recruitment, Servicedesk- en salarisadministratie, interne communicatie, Learning & Development en Arbo & Verzuim. Binnen de afdeling AOG valt ook het team verantwoordelijk voor de secretariële ondersteuning van bestuur, directie en management.

 

Actuele thema’s binnen de afdeling:

-       Project Toekomstgericht Werken

-       Project De Nieuwe Arbeidsvoorwaarden

-       Strategische Personeel Planning

-       Basis op orde

-       Arbo en Verzuim

-       Organisatieontwikkeling

-       Verzelfstandiging Speelhuis

-       Uitbreiding personeel

-       Jaarplan van de afdeling

 

Je hebt als AOG Manager met de volgende algemene thema’s te maken:

 

Concernsturing

Je ontwikkelt mede de strategie op het concernbeleid. Je bent tevens verantwoordelijk voor het functioneren en de resultaten van de afdeling en het realiseren van de overeengekomen doelen van de organisatie. Daarnaast geef je vorm en inhoud op het brede gebied van Arbeid, Organisatie en Gezondheid voor een optimale bedrijfsvoering en ben je adviseur van het bestuur.

 

Integraal Management

Je geeft leiding aan afdeling en zorgt voor de goede kwaliteit en kwantiteit en zorgt voor producten en diensten met toegevoegde waarde voor het primaire proces. Je stuurt op constante kwaliteit van producten en diensten. Je bent een verbinder en weet de juiste mensen bij elkaar te brengen voor een optimaal resultaat. Je initieert, regisseert en bewaakt de inrichting en oplevering van complexe programma’s en projecten.

 

Netwerken

De AOG manager investeert in een goede relatie en goede werkafspraken met de algemeen directeur en directieleden. Is vakinhoudelijk en strategisch een gedegen gesprekspartner binnen het domein van Arbeid, Organisatie en Gezondheid.

Je onderhoudt een actieve relatie en samenwerking met de afdelingsmanagers binnen de gemeente en onderhoudt actieve relaties met de leiding van (keten)partners.

 

 

De ideale kandidaat beschikt over …

·      Als AOG Manager beschik je, bij voorkeur, over een afgeronde WO-opleiding op het gebied van bijvoorbeeld Organisatiekunde, Personeelswetenschappen, Personeel & Arbeid of Organisatiepsychologie.

 

·      Je hebt werkervaring in een vergelijkbare functie binnen de gemeente. Je bent goed bekend met de gemeente CAO of weet je nieuwe regelgeving vlot eigen te maken.

 

·      Daarnaast heb je aantoonbare veranderkundige werkervaring en actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht. Je hebt inzicht in de huidige trends en ontwikkelingen op het terrein van organisaties, arbeid en gezondheid.

 

·      We zoeken een AOG Manager die graag resultaten boekt. Je bent zorgvuldig, bestuurlijke sensitief, sociaal en communicatief vaardig (in woord en geschrift) en weet anderen te overtuigen.

 

Passen wij bij jou….?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.

 

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten