Gemeenteprojecten

Freelance HR Business Partner Gemeente Groningen

Geplaatst 18 aug. 2021
Project ID: YIS 9100181
Plaats
Groningen
Duur
4 maanden
(6 sep. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
18 hrs/week
Tarief
65 - 80 €/hr

Sollicitatie deadline: 25-8-2021 08:00

 

Description:

Ben jij een ervaren HR business partner en ben jij klaar voor een uitdaging als adviseur in een dynamische en veranderende omgeving bij de Gemeente Groningen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

De afdeling HRM is onderdeel van het SSC (Shared Service Center) van de gemeente Groningen. HRM speelt een belangrijke rol in de verbinding tussen de diverse organisatieonderdelen en adviseert over mens én organisatie met een bredere (bedrijfsvoerings)blik, op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. 

De afdeling bestaat uit drie teams, namelijk HR Services, HR Advies en HR Strategie & Ontwikkeling, met in totaal 60 fte. 

 

De functie van HR business partner valt onder team HR Advies waarin (22 fte). Binnen dit team werken we met drie domein ondersteuningsteams (DOT): Sociaal, Ruimtelijk en Bedrijfsvoering. Elk DOT bestaat uit HR business partners en HR medewerkers. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de HR dienstverlening aan de directies die onder het betreffende domein vallen. 

 

Binnen het DOT Sociaal voor de directie Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) zijn wij opzoek naar een HR business partner voor 18 uur per week ter ondersteuning van de huidige business partner. 

 

De directie Maatschappelijke Ontwikkeling, is een dynamische en ambitieuze directie. Er zijn ongeveer 300 mensen werkzaam waarvan het overgrote deel zich dagelijks bezighoudt met beleidsontwikkeling. DMO zit midden in een groot ontwikkelingstraject waarbij verschillende HR gerelateerde thema’s om expertise vragen.

 

De functie

Als HR-business partner ben jij het eerste aanspreekpunt en de sparingspartner vanuit HR voor de leidinggevenden van jouw op met name tactische en strategische HR-vraagstukken. Bij advisering op strategisch niveau moet je denken aan reorganisaties en cultuurveranderingen. 

⦁   Je weet als geen ander wat er in de organisatie speelt. 

⦁   Je bent zichtbaar en toegankelijk voor de klant, maakt de juiste afweging in urgentie en wanneer nodig bied je tegenspel. 

⦁   Je bent de spin in het web en bent in staat verschillende rollen te vervullen (coach, vraagbaak, sparringpartner, regisseur, verbinder). 

⦁   Je weet op het juiste moment te schakelen tussen de verschillende rollen.

⦁   Als betrokken en onafhankelijk adviseur weet je de vinger op de zere plek te leggen en geef gevraagd en ongevraagd advies. Niet elke directie heeft hetzelfde nodig. 

⦁   Je kent de klant en kan daarop inspelen, maar weet ook wanneer de kaders de grens bepalen. 

⦁   Je treedt op als trekker bij HR-projecten en wordt ingezet op HR-specialismen en/of HR-thema’s zoals strategische personeelsplanning, opleiding & ontwikkeling, werving & selectie, introductie en duurzame inzetbaarheid.

 

Jij:

⦁   Hebt brede kennis van het HR-vakgebied, kent de ontwikkelingen, signaleert de trends en anticipeert in de vorm van ideeën, voorstellen, initiatieven.

⦁   Bedenkt innovatieve oplossingen voor ogenschijnlijk traditionele vraagstukken en vindt weinig vanzelfsprekend.

⦁   Hebt affiniteit met het sociaal Domein.

⦁   Bent een proactieve, inspirerende en resultaatgerichte adviseur en hebt een uitstekend gevoel voor relatiebeheer en dienstverlening.

⦁   Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en overtuigingskracht. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend 

⦁   Hebt een nieuwsgierige blik, stelt verrassende vragen en beschikt over een gezonde portie humor. 

 

Om in deze functie succesvol te zijn:

⦁   functioneer je op minimaal HBO+ werk- en denkniveau, heb je een relevante opleiding binnen het vakgebied en actuele kennis van HRM;

⦁   beschik je over minimaal 5 jaar aantoonbare actuele relevante werkervaring;

⦁   heb je aantoonbaar ervaring als trekker van HR-projecten;

⦁   heb je ervaring als adviseur met cultuur- en organisatieveranderingstrajecten;

 

Competenties

Daarnaast vinden we voor deze functie een aantal specifieke competenties van belang:

 

Probleemanalyse | Je signaleert problemen, herkent informatie en je legt verbanden tussen gegevens. 

 

Oordeelsvorming | Je trekt op basis van beschikbare informatie juiste en realistische conclusies.

 

Organisatiesensitiviteit | Je bent je bewust van invloed en de gevolgen van beslissingen in de organisatie.

 

Klantgerichtheid | Je onderzoekt de wensen en behoeften van de klant en handelt hiernaar. Je zoekt een goede balans tussen de wensen en behoeften van de klant en het leveren van een goede dienstverlening.

 

Flexibel gedrag | Je verandert gemakkelijk van gedragsstijl, wanneer zich problemen of kansen voordoen, om het gestelde doel te bereiken.

 

Initiatief | Je signaleert kansen en handelt hiernaar. Je begint liever uit jezelf dan dat je passief afwacht.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten