Gemeenteprojecten

Freelance griffie / raadsadviseur Zwijndrecht

Geplaatst 20 sep. 2021
Project ID: YIS 9101530
Plaats
Zwijndrecht
Duur
6 maanden
(20 sep. 2021 - 20 mrt. 2022)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
65 - 80 €/hr

Sollicitatie deadline: 25-09 11:00

 

Waar kom je te werken?

 

Je komt te werken op een griffie in een dynamische gemeente die inzet op bestuurlijke vernieuwing. Met een gezamenlijk raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht 2018-2022” verbinden 8 partijen zich aan de ambitieuze

prioriteiten voor de toekomst: wonen, bouwen; bestrijding van armoede; welzijn en zorg; en veiligheid en leefomgeving. Deze opgaven vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. De raad, de griffie, het college en de ambtelijke organisatie zetten zich hier actief voor in. 

 

De gemeenteraad kent een positieve sfeer en een sterke organisatie van processen en activiteiten zoals begroting en kadernota en heeft een scherp oog voor eigen verbeterpunten: het vergroten van interactie met inwoners en het bewaken en borgen van gemaakte afspraken. 

 

Wat ga je doen?

 

Je pakt reguliere werkzaamheden op van een raadsadviseur: voorbereiding en aanwezig zijn bij oriëntatie- en carrouselvergaderingen van de gemeenteraad. Ondersteunen van de raad bij het formuleren van moties, amendementen e.d. Daarnaast werk je aan 1 specifiek project:

-         Aanbesteding en implementatie van AV-middelen om zo de streaming van beeld en geluid mogelijk te maken (traject is al gestart)

 

Bij dit project mag je je eigen rol zien als die van een projectleider. Vanuit jouw expertise met het werk op een griffie betrek je je collega's binnen het team en weet je de trajecten op een snelle en efficiëntie wijze verder te brengen.

 

Wat neem je mee?

-         Griffie ervaring. Pré als iemand ervaring heeft met projectmatige werkzaamheden

-         HBO+ niveau

-         Inzicht in - en een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen;

-         Organisatiesensitief;

-         Goede communicatieve vaardigheden;

-         Beschikbaar voor werken in de avond (dinsdag)

-         Vernieuwingsgerichtheid

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten