Gemeenteprojecten

Freelance financieel Adviseur

Geplaatst 25 feb. 2021
Project ID: YIS0000468
Plaats
Hardinxveld-Giessendam
Duur
4 maanden
(7 mrt. 2021 - 29 jun. 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
68 - 85 €/hr

Als Financieel Adviseur neem je een belangrijk deel van de bestuurlijke planning-en-control cyclus voor je rekening van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Ook adviseer je teams en budgethouders. Je levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van het team financiën, de financiële applicatie en met name de rol van de financieel adviseur/consulent. Een veelzijdige en verantwoordelijke functie dus.

 

Waar kom je te werken?

Hardinxveld-Giessendam is een bedrijvige gemeente van 18.000 inwoners met een dorps karakter en sterke sociale verbanden. Onze gemeente heeft een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. Onze kernwaarden zijn: passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. Dit uit zich ook in de transformatie die in 2018 gestart is naar een zelforganiserende organisatie, waarbij we geen leidinggevende functies meer kennen. Als collega's stimuleren we elkaar bij het pakken van kansen en geven we elkaar ruimte voor het inbrengen en realiseren van eigen ideeën. Wij staan voor ons werk en vak! .

 

Je komt te werken in een klein en hecht team met 5 collega's. Er heerst een collegiale en open werksfeer. Het team financiën is (strategisch) adviseur en dienstverlener van de organisatie en het bestuur op het gebied van planning en control.


Een aantal werksoorten is geconcentreerd in het Servicecentrum Drechtsteden, de uitvoeringsorganisatie van de zeven Drechtsteden gemeenten. Dit betreft onder andere het applicatiebeheer en het registratieve deel van de financiële administratie. Vanuit het team financiën wordt opdrachtgeverschap d.m.v. de contramalfunctie georganiseerd richting het Servicecentrum Drechtsteden. Veel van onze taken verlangen in die zin niet alleen een lokale maar ook een regionale aanpak en betrokkenheid.

 

Wat ga je doen?

Je bent als financieel adviseur de schakel en sparringpartner tussen het team en de collega’s uit de organisatie. Als financieel adviseur / consulent van 'jouw team' geef je uitvoering aan de financiële advisering op voorstellen, ontwikkelingen én bijdragen aan de planning & control cyclus conform de afgesproken kaders. Je bent aanspreekpunt c.q. sparringpartner voor de budgethouders van de teams, organisatie en portefeuillehouder voor de taken die onder jouw verantwoording vallen. Je draagt in teamverband bij aan de opstelling van de planning & control documenten. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies bij financiële vraagstukken, budgetverantwoording en –analyses.

Gezien de omvang en samenstelling van het team behoren uitvoerende administratieve taken tot het takenpakket. Hierbij moet je o.a. denken aan:

-         Het zelfstandig opstellen van begrotingswijzigingen

-         Het opstellen van specificaties van balans- en /of tussenrekeningen

-         Het opstellen en verwerken van memoriaalboekingen

-         Het verrichten van interne controle werkzaamheden

-         Overige voorkomende werkzaamheden en rapportages


Wat neem je mee?

·        Een relevante afgeronde HBO of WO-opleiding op het gebied van (gemeentelijke) financiën en planning & control

·        Financiële kennis, kennis van financiële administraties en ervaring met gemeentelijke financiën en regelgeving (o.a. BBV)

·        Je bent (daad)krachtig, staat sterk in je schoenen en durft knopen door te hakken

·        Je bent een teamplayer die oog heeft voor de mens achter de cijfers

·        Vanuit zelforganisatie neem je je verantwoordelijkheid voor je eigen effectiviteit en werkzaamheden

·        Je beschikt over analytisch en kritisch vermogen en een ‘vlotte pen’.

·        Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, een open blik en bent ontvankelijk

·        Je werkt objectief en onpartijdig, en verdedigt dit onafhankelijke standpunt waar nodig

·        Relevante werkervaring, bij voorkeur in een gemeente

 

Sollicitatie deadline is maandag 1 maart om 08:00 uur in de ochtend.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten