Gemeenteprojecten

Freelance Consulent Statushouders

Geplaatst 9 mrt. 2021
Project ID: YIS000507
Plaats
Gorinchem
Duur
3 maanden
(8 mrt. 2021 - 8 jun. 2021)
Uren/week
28 hrs/week
Tarief
35 - 51 €/hr

Vacature omschrijving

Intake en onderzoek

 Voeren intakegesprekken voor de brede doelgroep

 Input geven aan opzet ontwikkelingsplan van cliënten

 Knelpunten in ontwikkeling onderzoeken

 Vraagbaak voor collega’s over voortgang ontwikkeling


Individuele Ontwikkeling

 Activeren cliënten gericht op participatie.

 Vaststellen arbeidsmarktwaarde

 Coachen en begeleiden in ontwikkeling

 Opstellen voortgangsrapportages

 Voeren adequate werkadministratie


Vanwege de vele werkzaamheden zijn we op zoek naar een consulent participatie statushouders. Voor deze functie zoeken wij een kandidaat die minimaal 5 jaar relevante werkervaring heeft en ervaring heeft met de doelgroep statushouders. Het is belangrijk om samen met de klant te kijken naar de van toepassing zijnde trajecten die worden aangeboden. Wanneer het om jongeren gaat kijken naar de opleidingsmogelijkheden.

Belangrijk voor deze functie is dat de kandidaat bekend is met de wet Inburgering, het is zeker een pre wanneer men tevens bekend is met de nieuwe wet Inburgering. Daarnaast is kennis van culturele diversiteit en evt. taalbarrieres belangrijk. Men is bekend met de diverse instanties zoals het Taalhuis, Vluchtelingenwerk enz.

Er is nu een grote caseload. De komende 3 a 4 maanden moet deze caseload goed opgepakt worden.


Voor deze functie zoeken we iemand die initiatiefrijk is, goede gesprekstechnieken bezit en een groot empathisch vermogen heeft. Tevens is het belangrijk je een probleem goed kunt analyseren, kunt inleven in de klant en samen met de klant een passende oplossing kunt opstellen en daarin mag je best overtuigend zijn. Je gaat samen met de klant kijken naar hun mogelijkheden en probeert de klant zover te krijgen dat zij gaan werken aan hun eigen ontwikkeling. Activatie is belangrijk.

Het is belangrijk dat je een flexibele werkhouding hebt, je vindt het geen probleem om je aan te passen wanneer het werk daarom vraagt. Je moet direct inzetbaar zijn, een duidelijk inwerkprogramma is momenteel helaas lastig. Er wordt wel een netwerkkaart gedeeld zodat je op die manier je eigen weg kunt vinden binnen de organisatie.


We zoeken een kandidaat op HBO-nivo. Je werkt vanuit huis. In uitzonderlijke gevallen zal je op locatie moeten werken (Gorinchem, Leerdam of Vianen).

Startdatum is zsm, duur van de opdracht zal ongeveer 3 a 4 maanden zijn.

Voor deze opdracht zoeken wij 2 x 0,8 FTE. Denk hierbij aan 2 x 28 uur per week.Must haves: kennis van Suite CompetenSYS, kennis wet Inburgering, kennis culturele diversiteit, aantoonbare relevante werkervaring met statushouders, flexibele werkhouding, initiatiefrijk en klantgericht.


Sollicitatie deadline is 11-3 om 11:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten