Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Consulent Schulddienstverlening

Geplaatst 30 mrt. 2021
Project ID: YIS000578
Plaats
Meerkerk
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 30 mrt. 2021
Einde: 30 sep. 2021
Tarief
35 - 50 €/uur

Functieomschrijving

Voor Avres zijn we op zoek naar een consulent schulddienstverlening. In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

  • Beheren van het totale proces van aanvraag tot en met de nazorg van schuldhulpverlening aan cliënten
  • Opstellen van hulpverleningsplan en zorgdragen voor de in- en externe afstemming over de uitvoering van dit plan
  • Het geven van voorlichting en advies aan cliënten
  • Invulling geven aan lokaal werken en samenwerken met lokale partners.


Binnen Avres werkt men met 3 fasen. De consulent schulddienstverlening is verantwoordelijk voor fase 1 en 3.


Fase 1; intakegesprek met client, oorzaak achterhalen (hoe komt het dat client in schulden is gekomen?) (hierin ook de samenwerking met sociale partners opzoeken), plan aanpak maken (afspraken maken met client, wie gaat wat doen, wat voor ondersteuning is er nodig?)


Fase 2; technische deel wordt opgepakt door schuldregelaars (schuldeisers aanschrijven enz)


Fase 3; Volgen client, controleren of alles gaat zoals afgesproken, zorgdragen dat client niet terugvalt, of evt client doorverwijzen naar budgetpartners.


Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we iemand die altijd bereid is om tijd voor een ander vrij te maken, gericht is op samenwerking (denk hierbij aan collega's van het team maar ook van andere afdelingen), omgevingsgericht is (samenwerken met sociale partners). Iemand met groot inlevingsvermogen en kan omgaan met verschillende soorten mensen uit alle lagen van de bevolking. Daarbij zijn goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden erg belangrijk. De kandidaat komt te werken in een team van ongeveer 17 collega's. Ivm Corona werk je voornamelijk vanuit huis maar zal je ook zeker 1 keer in de 2 weken op locatie werken, dit zal veelal Meerkerk zijn. Echter wanneer de situatie daar om vraagt kan dit ook op andere locaties zijn. De teammanager vindt het fijn om transparant te werken en wil graag regelmatig bijgepraat worden.


Het betreft een functie voor 36 uur per week voor minimaal 6 maanden. Men werkt op de locatie in Meerkerk en af en toe ook vanuit huis.

Voor deze functie zoeken wij een kandidaat met gemiddeld 3 a 4 jaar relevante werkervaring bij een gemeentelijke organisatie.

Een afgeronde relevantie HBO-opleiding


Sollicitatie deadline is 02-4 om 10:00 uur


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten