Gemeenteprojecten

Freelance communicatieadviseur

Geplaatst 20 apr. 2021
Project ID: YIS000630
Plaats
Nuenen
Duur
4 maanden
(3 mei 2021 - 3 sep. 2021)
Uren/week
20 hrs/week
Tarief
Unknown

Je komt te werken in het team Communicatie, dat bestaat uit een senior communicatieadviseur, een communicatieadviseur (waarvoor deze interim opdracht openstaat), een senior communicatiemedewerker en een medewerker representatie. Je adviseert het bestuur, management en collega’s proactief over (interne -en externe) communicatievraagstukken en communicatieve aspecten rond hun taakveld.

Hierbij staan vaak langlopende projecten centraal. Je adviseert in deze projecten over de communicatieaanpak en ondersteunt en begeleidt de uitvoering ervan. Omgevingsgericht en opgavegericht werken is echt ‘’jouw ding’’, je brengt buiten naar binnen en weet aan de andere kant ook buiten begrip en draagvlak te kweken voor gemeentelijk beleid en de uitvoering daarvan.


Je taken

  • Je adviseert en ondersteunt bij (lopende) communicatie projecten, zowel gericht op interne communicatie als externe communicatie.
  • Je verricht diverse allround communicatie werkzaamheden, zoals (web)tekstredactie, contentbeheer website, social media beheer.
  • Je bent een sparringpartner voor bestuur, management en collega’s. Je helpt hen bij hun communicatie. Je stelt je daarbij positief kritisch op, je bent je bewust van je adviserende, ondersteunende en coachende rol.
  • Uiteraard vormt het schrijven en redigeren van (web)teksten of artikelen en de inzet van sociale media een belangrijk deel van je werkzaamheden. 


Je profiel

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau, onder andere verkregen door een HBO-opleiding op het vlak van communicatie. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring, bij voorkeur in een gemeentelijke organisatie. 
  • Je hebt ervaring met omgeving en opgavegerichte communicatie.
  • Je hebt een brede interesse en je weet alles over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Je hebt een heldere kijk op overheidscommunicatie.
  • Hoewel je nauw samenwerkt binnen het team moet je ook zelfstandig aan klussen kunnen werken.
  • Vanzelfsprekend heb je aantoonbare affiniteit met digitale (online) communicatie en ben je creatief.
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijk/ambtelijke verhoudingen. Een vlotte pen is (vanzelfsprekend) een voorwaarde, maar uiteraard wordt ook op andere vlakken verwacht dat je over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt.


Overige info

·      Thuiswerken is de norm, overleggen vinden veelal via teams plaats

·      Werkdagen zijn maandag (overleg met team), dinsdag en donderdag


Sollicitatie deadline is 22-4 om 15:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten