Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatieadviseur invoering omgevingswet (zzp)

Posted Sep 16, 2022
Project ID: YIS 9120922
Location
Lansingerland , Zuid-Holland
Duration
6 maanden
(Oct 4, 2022 - Mar 31, 2023)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Sep 22, 2022 2:00 PM

Startdatum inzet: 4-10-2022

Einddatum inzet: 31-3-2023

Uren per week: 24,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Waar kom je te werken?

De Omgevingswet is de grootste wetswijziging sinds de invoering van de Grondwet. Maar liefst 26 wetten en meer dan honderd Algemene Maatregelen van Bestuur en ministeriële regelingen op het gebied van ruimte, wonen, milieu, natuur, water en infrastructuur worden erin samengevoegd. Er komt daarmee één integrale wet op het gebied van de fysieke leefomgeving. Dit jaar staat in het teken van de verdere voorbereiding op de invoering van de Omgevingswet. Hiervoor hanteren wij het overzicht van de VNG van de “Minimale acties Omgevingswet voor gemeenten”. Door de gemeente Lansingerland is een projectteam invoering Omgevingswet ingericht dat bestaat uit een overkoepelend projectleider en het project is verdeeld in 5 sporen die ieder hun eigen deelprojectleider hebben: algemeen, omgevingsplan, VTH, DSO en veranderopgave. Tot slot bestaat het team uit een projectondersteuner en adviseur. Het projectteam valt onder het team Omgevingsrecht.

Het project is in een gevorderd stadium, de minimale acties zijn grotendeels afgerond. Nu is het moment om de volgende stap te zetten met de mensen die met de Omgevingswet gaan werken, de inwoners van Lansingerland en de ondernemers. Daarbij is communicatie van groot belang en zijn we op zoek naar een communicatieadviseur die een vast onderdeel van het projectteam Omgevingswet wordt. Verder vervul je een brugfunctie naar het cluster Communicatie.

 

Wat ga je doen?

Tot je werkzaamheden behoren onder andere:

-Communicatieadvies en –ondersteuning bij verschillende deelprojecten en beleidsontwikkelingen;

-Het schrijven van communicatieplan voor projecten en beleidsontwikkelingen;

-Het uitvoeren van communicatieplan, zowel intern als extern;

-Het communicatief ondersteunen van de implementatie;

-Het initiëren en ontwikkelen van communicatiemiddelen.

 

Wie ben je?

Je bent in staat een complexe opgave zoals de Omgevingswet te vertalen naar een communicatieplan en deze ook uit te voeren. Je kan vanuit een gedegen analyse een communicatievraagstuk beet te pakken en komt snel tot een aanpak. Je bent hands on en brengt je adviezen tot uitvoering. Je weet je opdrachtgevers hierin mee te nemen en zoek naar een eensluidende boodschap die je breed uitdraagt. Ook beschik je over een politieke antenne. Je schakelt makkelijk met de verschillende collega’s in het team en met collega’s uit andere teams. Je hebt een flexibele, positieve en pro-actieve houding naar zowel opdrachtgevers als collega’s in het team. Je bent verbindend, creatief en oplossingsgericht.

Similar projects

+ Search all projects