Gemeenteprojecten

Freelance Communicatie adviseur wonen

Geplaatst 15 mrt. 2021
Project ID: YIS000525
Plaats
Maasdam
Duur
11 maanden, 4 weken
(14 mrt. 2021 - 14 mrt. 2022)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
55 - 70 €/hr

Team Communicatie van gemeente Hoeksche Waard is op zoek naar een enthousiaste en kundige communicatie collega, die zijn/haar expertise inzet op de bestuurlijke opgave Wonen. Ben je een slimme denker en een stevige adviseur die de communicatiebehoefte weet te signaleren en om kan zetten in een creatieve en effectieve aanpak? Kun je resultaatgericht te werk gaan en op korte termijn starten? Dan zijn we op zoek naar jou!


Wat ga je doen?

Het team Communicatie is opgedeeld in kleine themateams. Samen werk je aan projecten onder de opgaven uit het coalitieakkoord (waaronder Wonen) en ontwikkel je communicatieoplossingen van advies tot uitvoering.

Je ontwikkelt communicatie-, participatie- en mediastrategieën op project- of beleidsniveau.

Je zet (omgevings)analyses en advies om naar creatieve communicatie-uitvoering: schrijven voor on- en offline middelen, inzet van passende communicatiemiddelen en de (door)ontwikkeling van communicatiemiddelen. De taal die je gebruikt is begrijpelijk (B1-niveau) en leest prettig.

Je begeleidt de inkoop van communicatieproducten en –middelen en stuurt externe partijen aan.

Je bent woordvoerder of begeleidt de woordvoerder bij mediacontacten.

Je werkt met samenwerkingspartners (wooncorporatie, ontwikkelaars) aan woonprojecten en bent samen verantwoordelijk voor de communicatie.


Wat vragen we verder?

Kennis van en ervaring in het lokaal bestuur zijn essentieel. Bekendheid met het gebied Hoeksche Waard is een grote pre. Ervaring in het fysieke domein (met name op wonen) weegt ook zwaar.


Waar ga je werken?

Gemeente Hoeksche Waard bestaat sinds 1 januari 2019 en biedt volop kansen aan enthousiaste en betrokken professionals. De Hoeksche Waard is een unieke streek met ruim 87.000 inwoners aan de rand van de Randstad, waar de vergezichten altijd dichtbij zijn. Groot en klein, je vindt het in de Hoeksche Waard. Een gebied met kreken, polders, dijken, ruimte, karakteristieke dorpen met hechte gemeenschappen. Maar ook ondernemerszin, duurzame en innovatieve landbouw. Een werkgever waar je trots op mag zijn!


Samen met ongeveer 15 collega’s vorm je het team Communicatie. Ons doel: gericht werken aan de positionering en reputatie van gemeente Hoeksche Waard door de organisatie communicatiever te maken en de communicatiefunctie te professionaliseren.


Sollicitatie deadline is 18-3 om 12:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten