Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance businesscontroller / financieel adviseur

Geplaatst 13 feb. 2023
Project ID: YIS 9128402
Plaats
Velsen, Noord-Holland
Uren
28 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 1 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 feb. 2023 12:00

Startdatum inzet: 1-3-2023

Einddatum inzet: 1-12-2023

Functieschaal 11

Richttarief: 90 Euro

28-36 uur / week

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Wat ga je doen?

De gemeente Velsen en de gemeentelijke organisatie zijn continu in ontwikkeling en dat vragen wij ook van jou. Dit geldt ook voor het financiële vakgebied waarin we in 2023 werken aan de implementatie van een nieuw financieel systeem, versterking van de samenwerking in het team en met de domeinen bij het maken van de P&C producten. Ook willen we samen met raadsleden aan de verbetering van de P&C-cyclus en producten werken. In deze dynamiek zitten mooie kansen en uitdagingen en wordt jouw actieve bijdrage verwacht.

 

Je zult aan de slag gaan als businesscontroller bij het domein Samenleving en je zult je voornamelijk bezighouden met de onderwerpen Jeugd, cultuur en gezondheid. Een dynamische portefeuille, waarin afgelopen jaren veel is gebeurd en waar ook komende jaren veel staat te gebeuren. We zoeken een stevige sparringpartner voor de managers en teams die de collega’s adviseert, ondersteunt en met hen meedenkt. Je bent meedenkend en gelijk kritisch en kent de kaders van het financieel beleid.


Wat wij vragen

Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau op het gebied van financiën. Actuele kennis van gemeentefinanciën is een must en je hebt ervaring met het adviseren voor het sociale domein, het opstellen van beleidsnota’s en planning & control producten. Je beschikt over een goed communicatief en analytisch vermogen en kunt bevindingen vertalen in duidelijke conclusies en adviezen. In jouw advisering ben je initiatiefrijk en kritisch opbouwend en in staat om financieel technische onderwerpen te vertalen naar begrijpelijke taal. 


We vragen verder van jou:

  • adviseren en ondersteunen van afdelingsmanagers en beleidsmedewerkers m.b.t. de begroting, perspectiefnota, tussenrapportages en jaarstukken en budgetbeheer;

  • adviseren en ondersteunen over college- en raadsvoorstellen en het toetsen van de voorstellen aan de kaders en richtlijnen;

  • gevraagd en ongevraagd verzorgen van de financiële analyses en op basis daarvan adviseren;

  • ondersteunen bij het opstellen van P&C- documenten en aanleveren van onderbouwingen;

  • signaleren van ontwikkelingen op het vakgebied.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten