Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance BOA/ Toezichthouder

Geplaatst 4 nov. 2021
Project ID: YIS 9103970
Plaats
Bergschenhoek
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 15 nov. 2021
Einde: 15 feb. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 9-11 11:00

Startdatum inzet: 15-11-2021

Einddatum inzet: 15-2-2022

Uren per week: 36,00

 

Resultaatgebied 1: toezicht en handhaving

-         Komt tot de behandeling en afhandeling van de toegewezen meldingen die binnenkomen met betrekking tot overlast in de openbare ruimte en met betrekking tot de leefbaarheid. Verwerkt de behandeling en afhandeling van de meldingen in de systemen. Informeert de burger indien van toepassing over de aanpak/afhandeling.

-         Draagt bij aan een positieve leefomgeving. Stemt af met de adviseur leefbaarheid/wijkmanager en ondersteunt deze desgevraagd. Houdt toezicht en handelt preventief of treedt repressief op als opsporingsbevoegde tegen overtredingen in de rondgang in de wijk of naar aanleiding van overlast gevende jeugdgroepen en acties op basis van de Algemene wet bestuursrecht, Algemene Plaatselijke Verordening, Wet op de Administratieve Afhandeling Verkeersovertredingen (Wet Mulder), Wegenverkeerswet, Afvalstoffen- (= signalering/vooronderzoek tbv bedrijfsafval) en Belastingverordening.

-         Signaleert bijzondere situaties. Verwerkt de afhandeling in de systemen of zet deze door naar de betreffende teams van de gemeente, een collega met een taakspecialisatie (bijvoorbeeld afval) of externe samenwerkpartners (bijvoorbeeld buurtbemiddeling).

-         Komt voor de behandeling van een melding of een signaal/waarneming tot gerichte toezicht, handhavinginzet of actie in het kader van de veiligheid of leefbaarheid. Het betreft daarbij een afgebakend toezichtgebied binnen toezicht en handhaving.

-         Komt tot een afweging van het toezicht of handhavingsinstrument, bijvoorbeeld het aanspreken op gedag, een spiegelend gesprek, een waarschuwing, een proces-verbaal of een gestandaardiseerde beschikking in het kader van de Wet op de administratieve Afhandeling Verkeersovertredingen of hanteert de wegsleepregeling.

-         Rapporteert overtredingen van diverse wetten en regelgevingen waarvoor de bevoegdheid bij anderen ligt (signaalfunctie).

-         Houdt mede toezicht op de markt en standplaatsen en ondersteunt de marktmeester desgevraagd in zijn opdracht.

-         Inzet ter begeleiding en controle van speciale evenementen, zoals Koningsdag, kermis, viering van oud & nieuw, etc.

 

Resultaatgebied 2: specifiek toezicht en dienstverlening

-         Toezicht bij kleinere evenementen op de voorwaarden in een eenvoudige vergunning (bijvoorbeeld voldoende EHBO, brandgangen). Waarschuwt de vergunningshouder indien deze niet voldoet aan de voorwaarden, maakt opvolgingsafspraken of legt indien nodig het evenement stil. Meldt het geconstateerde bij het cluster APV.

-         Verricht toezichthandelingen en controles in het kader van het toezicht op het sociaal domein (waarneming, adresonderzoeken bij particulieren).

-         Indien beschikt over de bevoegdheid verricht controles in het kader van de drank en horeca wet.

-         Ondersteunt het RIEC (waarnemingen) ter voorkoming van ondermijning en neemt deel aan geplande integrale controles.

-         Controleert vanuit de rol van toezichthouder met name bedrijven en horecabedrijven op bedrijfsvoering en handhaving van de vergunning. Verzamelt ter voorbereiding van een controle inlichtingen vanuit open bronnen.

-         Controleert of bedrijven het digitaal opkopingsregister (DOR) invullen en verricht ondersteunend onderzoek bij de opsporing.

-         Verricht handelingen in het kader van het bestuursrechtelijke proces (bijvoorbeeld het brengen van de sleutel om een verzegeld pand te openen).

-         Verricht werkzaamheden ten behoeve van de handhavingscommunicatie (bijvoorbeeld berichten op Twitter of Instagram, handhavingsbrieven bezorgen, flyeren naar aanleiding van acties in het kader van veiligheid en leefbaarheid, vuurwerkvoorlichting of burgers te woord staan in informatiestands).

-         Verleent in geval van calamiteiten eerste hulp en assisteert de hulpverlenende instanties.

 

Starten met 3 maanden - mogelijkheid tot verlengen

4 x 9 uur, 36 uur per week.

Dag + avond diensten + zaterdag

Domein 1 openbare ruimte

Met BOA kleding

 

Context

-         Richtlijnen, interne (administratieve) procedures, regels, voorschriften, werkprocessen van het team zijn van belang voor de uitvoering van de werkzaamheden.

-         Rapporteert aan de teammanager over de inhoud, voortgang, aanpak en resultaat van de werkzaamheden. Rapporteert functioneel aan de senior wijk boa over de kwaliteit van de werkzaamheden.

-         Neemt zelfstandig uitvoeringsbesluiten over het gekozen handhavingmiddel en komt tot een beschikking.

-         Informeert en stemt af met interne ambtelijke betrokkenen.

-         MBO werk- en denkniveau vakgebied. Afgeronde opleiding tot boa; permanente bijscholing (4 modules in 5 jaar). EHBO certificaten. Geweldstraining. Bevoegdheid Drank- en Horecawetgeving.

-         Essentiële competenties: omgevingsbewustzijn, klantgerichtheid, initiatief, overtuigingskracht, stressbestendigheid, resultaatgerichtheid, zelfstandigheid, samenwerken, mondelinge en schriftelijke communicatie.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.


 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten