Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsmedwerker Sociaal Domein

Geplaatst 11 jun. 2021
Project ID: YIS 9096827
Plaats
Oirschot
Duur
6 maanden
(28 jun. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
65 - 80 €/month

Locatie: Oirschot

Sollicitatie deadline: 17-6 om 10:00 uur


Beleidsmedewerker Sociaal Domein (aandachtsgebieden o.a. WMO, Jeugd en Gezondheid)Wat ga je doen ?

Jij stelt samen met je (vak)collega’s en externe partners (zoals regiogemeenten, zorgpartijen, diverse verenigingen) beleid op en adviseert het bestuur hierover. Naast de ontwikkelkant van beleid, ben je ook betrokken bij de besluitvorming, contractering en/of subsidiering en heb je oog voor de uitvoering van het beleid: werkt het zoals het bedoeld is? Je overziet de hele lijn vanaf visie en concept tot aan hoe het in de praktijk werkt. Je levert een bijdrage vanuit je affiniteit met de uitvoering.Gezondheidsbeleid, PGB-beleid, regionaal jeugdbeleid, monitoring van gegevens en stuurinformatie zijn thema’s waar je bij betrokken kunt worden. WMO, Jeugd en gezondheid zijn de belangrijkste thema’s.Je bent een generalist. Je ziet samenhang juist ook met andere beleidsterreinen. Je weet wanneer extra specialistische kennis nodig is. De informatie vertaal je voor collega’s van andere beleidsterreinen en bestuurders. Je ziet nieuwe wegen en je durft ze te bewandelen. Je kunt anderen overtuigen mee te gaan.


Met jouw enthousiasme, inspiratie en deskundigheid krijg je de gewenste beweging op gang.


Wat verwachten wij van jou ?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende kandidaat die zich graag inzet voor een sterke sociale basis én samen met collega’s en partners de realisatiekracht kunnen versterken.


Je bent gewend om te werken in een strategisch en tactisch werkveld dat continu in beweging is. Ook ben je in staat om de regionale- en lokale ontwikkelingen aan elkaar te koppelen en partijen met elkaar te verbinden. Bestuurlijke sensitiviteit en diplomatiek handelen is essentieel en je creëert daardoor draagvlak bij alle partijen.

Je hebt een vlotte pen en weet je standpunten dan ook kernachtig en zakelijk te verwoorden in voor iedereen toegankelijke teksten.

Je bent een verbinder (zowel intern als extern) met een flexibele houding en een hands-on mentaliteit.


Je pakt zelfstandig taken op, maar weet ook je collega’s goed te vinden. Je bent innovatief, consistent en accuraat en je bezit overtuigingskracht.

Omdat het een tijdelijke vervanging betreft, is het voor ons belangrijk dat je in staat bent je een onderwerp snel eigen te maken. Naast een HBO/Academisch werk- en denkniveau heeft ervaring als beleidsmedewerker met kennis op het gebied van met name Jeugd, Gezondheid en/of WMO onze grote voorkeur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten