Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerkers subsidies (zzp)

Geplaatst 15 dec. 2023
Project ID: YIS 9146293
Plaats
Sliedrecht, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 jun. 2024
Tarief
75 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 20 dec. 2023 12:00

Startdatum: z.s.m.

Uren: 16

Duur: 3 maanden, met optie op verlenging

Schaal: conform schaal 11, max tarief 90,-

Deadline: 20-12-2023. Omdat het een vervanging van een reeds eerdere inzet betreft stellen we kandidaten direct voor bij binnenkomst. 


Beleidsmedewerker Subsidies (Sliedrecht)


16 uur per week. Binnen Team Samenleving van gemeente Sliedrecht werken we 15 collega-beleidsmedewerkers. In onze portefeuille hebben we de Participatiewet, de Jeugdwet, de Wmo, onderwijs, sport, cultuur, subsidies en openbare orde en veiligheid. Ons team maakt de omslag naar meer opgavengericht en integraal werken. Sliedrecht heeft veel ambities. Nieuwe uitdagingen pakken we zoveel mogelijk projectmatig op. Daarbij werken 'van buiten naar binnen', want onze inwoners en maatschappelijke partners staan centraal. En we werken integraal en maken slimme verbindingen en kijken hoe we het meeste meerwaarde kunnen bieden voor onze inwoners.



Door uitval van een collega zijn we op zoek naar een beleidsmedewerker die ons wil helpen nieuw subsidiebeleid te ontwikkelen en een plan te maken voor de implementatie. Daarnaast willen we een subsidiekader opstellen voor energiecompensatie.



Wat ga je bij ons doen?

Subsidiebeleid

· Je evalueert bestaand beleid en haalt ideeën / wensen en behoeften op bij de subsidiepartners van onze gemeente (buiten) en betrokken collega's (binnen);

· Deze vertaal je in een nieuwe subsidieverordening en beleidsregels;

· Hierin betrek je op de juiste momenten en juiste wijze de college en raad;

· Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, via de lijn, het bestuur en de organisatie, vanuit een vakinhoudelijke achtergrond en houdt rekening met de politieke omgeving.

· Je bent vraagbaak en sparringpartner voor collega's die de rol van accounthouder hebben van subsidiepartners en de subsidieverzoeken afhandelen.

· Je adviezen zijn helder en concreet en voorzien van voorstellen met betrekking tot het ontwikkelen of wijzigen van processen, procesvoering, plannen en instrumenten.

· Je maakt een implementatieplan voor de implementatie van het nieuwe beleid en draagt oplossingen aan bij problemen bij het realiseren van het beleid.

· Collega's van Team Samenleving voeren samen het subsidieproces uit. Waar mogelijk en nodig ondersteun je hen bij de uitvoering en/of ontlast je hen op piekmomenten.



Overige taken

· Je stelt subsidiebeleidsregels op voor energiecompensatie van maatschappelijke organisaties

· Naar verwachting vervul je een halve tot hele dag per week afgebakende beleidstaken binnen beleidstrajecten van collega's.

 

Wat breng je mee?

· Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau en minimaal 3 jaar werkervaring als beleidsadviseur;

· Je hebt actuele kennis van de wet- en regelgeving op het vakgebied subsidies;

· Je hebt bij voorkeur ervaring met projectmanagement en interactieve beleidsontwikkeling;

· Je bent overtuigend in je mondelinge en schriftelijke communicatie, pragmatisch ingesteld en initiatiefrijk;

· Daarnaast ben je een sterke netwerker; je zoekt en legt verbinding met de samenleving rondom de bestuurlijke thema’s en ook intern heb je een effectief netwerk;

· Je hebt een goed politiek-bestuurlijk bewustzijn en bent in staat op meerdere (bestuurlijke) niveaus gelijktijdig te kunnen werken en handelt daarbij met besef van de politiek-bestuurlijke gevoeligheid van onderwerpen;

· Je kan strategisch en conceptueel denken, schakelt snel in dynamische situaties en overziet het speelveld van de genoemde beleidsthema's;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten