Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening

Posted Jun 9, 2021
Project ID: YIS 9096680
Location
Westvoorne
Duration
6 maanden
(Jul 1, 2021 - Dec 31, 2021)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown

Locatie: Westvoorne

Sollicitatie deadline: 28-6 om 08:00 uur


Functieomschrijving 


Het werk

In jouw rol als Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening draag je bij aan de ruimtelijke kwaliteit van de groene gemeente Westvoorne. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van visies en omgevings-/ bestemmingsplannen. Je beoordeelt initiatieven op kwaliteit en haalbaarheid en adviseert het college van burgemeester en wethouders hierover.

 

Samen met haar inwoners en organisaties zet de gemeente Westvoorne zich in voor een groene, gezonde en toekomstbestendige samenleving. In 2040 maken we alleen nog maar gebruik van hernieuwbare energie, zijn we van het gas af, is de energievraag per huishouden lager doordat er beter geïsoleerd wordt, en bestaat er geen afval meer omdat alle producten hergebruikt worden als grondstof. In 2040 zijn we energieneutraal en afvalvrij. Al deze ontwikkelingen dienen te worden verankerd in de ruimtelijke ordening. Samen met een team van enthousiaste collega’s ga je hiermee aan de slag. We bieden jou een plek binnen het team, waar je ook jouw steentje bijdraagt aan de teamontwikkeling.

 

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde, relevante HBO opleiding en ervaring in dit vak. Je bent integer en hebt ervaring met projectmatig werken. Je bent bekend met het schrijven van bestemmingsplannen en omgevingsvisies en je ziet de invoering van de nieuwe Omgevingswet als een uitdaging. Je kunt snel schakelen en je bent flexibel. Je vindt het leuk om in een team met betrokken collega’s te werken.


In het kader van de omgevingswet implementatie zal de rol hooguit klein en ondergeschikt zijn.

 

Projecten waaraan je kan denken, naast de reguliere RO-taken, in samenwerking met onze duurzaamheidscollega, zijn:

-          RES, de vertaling naar RO;

-          Klimaatadaptatie, de vertaling naar Beleid;

-          Energietransitie, de vertaling naar RO;

-          Warmtetransitie, de vertaling naar RO;

-          Bestemmingsplan Wind Noordzeeboulevard;

-          Zonnevelden, in overleg met provincie en verankering in beleid en RO.

Similar projects

+ Search all projects