Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsadviseur Onderwijs/Jeugd

Geplaatst 22 okt. 2021
Project ID: YIS 9103220
Plaats
Bergschenhoek
Uren
24 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 25 okt. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 15-11 12:00

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: 31-12-2021

Uren per week: 24,00

 

Je evalueert het huidige beleid, onder andere in samenspraak met de uitvoeringscollega’s en samenwerkingspartners. Aan de hand van deze gesprekken en verder onderzoek stel je het beleid bij door beleidsadviezen en –notities te schrijven. Je stuurt op een gedegen samenwerking met de ketenpartners en weet bredere beleidsterreinen met elkaar te verbinden om tot een integrale aanpak te komen.

 

Concreet ga je direct aan de slag met verder brengen van de nieuw opgestelde doelgroep definitie, deze dient per 1-1-2022 van kracht te zijn. Hiervoor moeten nog een aantal zaken opgepakt worden, het is niet heel ingewikkeld maar heeft vnl tijdsinvestering nodig. Daarnaast dient er een nieuwe verordening voor de Sociaal Medische Indicaties te worden beschreven en vastgesteld, we verwachten dat dit een tijdspad van ongeveer 6 maanden zal zijn.  Daarnaast ben je je aanspreekpunt naar onze partners vanuit jeugd- en jongeren werk.

 

 

Hiernaast bestaan jouw werkzaamheden uit:

· Je adviseert en informeert het management, ketenpartners en bestuur over jouw aandachtsvelden;

· Je stuurt aan op nauwe samenwerkingen en coördineert de totstandkoming van contracten en overeenkomsten met de betrokkenen;

· Je stuurt op het efficiënt inzetten van gemeentelijke gelden. 

 

Wie je bent:

Je komt gemakkelijk tot de kern en essentie van complexe vraagstukken. Je kunt snel verbanden leggen en je ziet relaties of overeenkomsten tussen informatie. Deze informatie kan je vertalen naar keuzemogelijkheden en de bijhorende consequenties. Bij het maken van keuzes houd je rekening met beleid, doelstellingen en de maatschappelijke impact. Je betrekt tijdig interne collega’s of externe ketenpartners met specialistische kennis en je vindt de aansluiting bij overkoepelende vraagstukken. Indien de resultaten tegenvallen, grijp je in en zoek je naar efficiëntere methoden om jouw doelstelling te behalen. Hierin ben jij je bewust van de soms tegenstrijdige belangen in een politiek bestuurlijke omgeving. In deze omgeving communiceer je helder, weet je draagvlak te creëren voor jouw ideeën en voorzie je collega’s en bestuurders van gedegen advies. 

 

Wij vragen:

 In deze functie krijg je veel vrijheid en bewegingsruimte. Hiervoor vragen wij wel de volgende kennis en ervaring:

 

· Je beschikt over universitair werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding en/of aanvullende werkervaring;

· Je hebt 3-5 jaar werkervaring in een adviserende of beleidsmatig rol;

· Je beschikt over werkervaring binnen het beleidsveld sociaal domein, bij voorkeur op de onderwerpen Onderwijsachterstanden en Jeugd. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten