Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsadviseur Onderwijs en Regiodeal

Geplaatst 29 okt. 2021
Project ID: YIS 9103501
Plaats
Brielle
Uren
24 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 15 nov. 2021
Einde: 1 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 5-11 12:00

 

Beleidsadviseur regiodeal en onderwijs

Een Regio Deal is een samenwerking tussen Rijk en regio om de kracht van de regio te versterken. Om er goed te kunnen wonen zijn thema’s als zorg, onderwijs, veiligheid en ondernemerschap belangrijk. Daarom investeert het kabinet bijna 1 miljard in de Regio Deals.

 

Onderwijs en arbeidsmarkt

Op de drie eilanden werken de bestaande vmbo-/mbo-opleidingen al aan campusvorming en een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Daarnaast werkt de Zuid-Hollandse Delta aan arbeidsbemiddeling, maar dit gebeurt nu nog te versnipperd (elk eiland heeft zijn eigen kaartenbak). Het verbeteren van de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt om zo de instroom en het behoud van talent te faciliteren krijgt vorm door in te zetten op het aanbieden van regionaal toegankelijk en toekomstgericht onderwijs aansluitend op de sectoren agrifood, toerisme en recreatie, duurzaamheid, zorg en innovatie-techniek. Het is voor de regio van belang dat de verbinding gehouden wordt met bepalende, grotere regionale en landelijke ontwikkelingen in de

samenwerking van arbeidsmarktpartners. Er is veel ontwikkeling in de dienstverlening van en samenwerking tussen gemeenten en andere ketenpartners (publiek en privaat) in arbeidsmarktregio’s. Met name over het samenbrengen van vraag en aanbod. Aanleiding is zowel de voorziene arbeidsmarkt transitie (vertaald in het rapport van de commissie Borstlap), als aanscherpingen van wet- en regelgeving (aangekondigd door staatssecretaris Van Ark) en ontwikkeling en mogelijkheden in organisatie en techniek (ketensamenwerking en common ground ontwikkeling van het IV-landschap).

 

De inhoud van de rol bestaat in de basis uit twee portefeuilles:

 

   1. Onderwijs:

-          Onderwijsvisie

-          LEA (Lokaal Educatieve Agenda) Brielle en Voorne (incl. Werkagenda)

-          Overleg ROK en Zorgcoördinatoren

-          NPO (Nationaal Programma Onderwijs) Brielle en Voorne

-          RMC/VSV/Leerplicht en werkgroep team leerlingenzaken

 

2.      Regiodeal

Er is een werkgroep O&A, die deze doelen nader uitwerkt. Daarin zitten beleidsmedewerkers onderwijs en beleidsmedewerkers participatiewet vanuit verschillende gemeenten.

 

We zoeken nu een beleidsmedewerker onderwijs die liefst het onderwijsveld van VaZ (Voorne aan Zee) kent en vanuit die basis in staat is om gemeente overstijgend mee te denken en werken aan de doelen voor de ZH-Delta. Het belangrijkste is de aansluiting van onderwijs met de regionale arbeidsmarkt. De werkgroep komt 2-wekelijks bij elkaar, en daaruit vloeien acties voort (zo is vorige week een onderwijsconferentie georganiseerd).

 

Praktisch

Reden inhuur? Regionale samenwerking is waargenomen door iemand van andere afdeling maar die heeft geen tijd meer voor. 

Startdatum (gewenst)? Z.s.m. 

Startdatum (uiterlijk)? 1 december 2021 

Einddatum? 01-07-2022 

Optie tot verlenging? Vooralsnog niet 

Min/max aantal uur per week? Maximaal 24 uur 

Vaste werkdagen gewenst/vereist? Nee, afhankelijk van de regionale overleggen 

Mogelijkheid tot thuiswerken? ja

 

Tariefstelling 

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 3 jaar werkervaring

 

Vacature

Must haves (knockouts)?

-       Ervaring beleidsmedewerker onderwijs

-       Raakvlakken met het sociaal domein (kennis van jeugd)

 

Pre's?

-       Raakvlakken met het sociaal domein (kennis van jeugd)

-       Kennis van de participatiewet

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten