Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur jeugdhulp 28-36 uur (zzp)

Geplaatst 4 nov. 2022
Project ID: YIS 9123290
Plaats
Bladel, Noord-Brabant
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jan. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 nov. 2022 10:00

Startdatum: 1-1-2023

Einddatum: 31-12-2023

Mogelijkheid tot verlenging: ja (eventueel ook optie om na een jaar in dienst te gaan)

Uren: 28 - 36 uur per week

Functieschaal: 11 senior

 

 

Centrum voor Jeugd en Gezin+ (CJG+) de Kempen is op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega die per 1 januari het beleidsteam wil komen versterken.

 We zijn hiervoor op zoek naar een senior beleidsadviseur jeugdhulp.

 

Waar kom je te werken?

CJG+ de Kempen is de uitvoeringsorganisatie van de jeugdwet voor de Samenwerkende Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Het bestaat uit drie uitvoerende teams en een staf team waarin beleidsmedewerkers, een kwaliteitsmedewerker en een gedragswetenschapper werkzaam zijn.

 

Samenwerking tussen verschillende medewerkers vinden wij erg belangrijk. Zo werk je nauw samen met o.a. je staf-collega’s, jeugd en gezinswerkers, teamleiders en de beleidscollega’s van de individuele gemeenten. Als nieuw team van beleidsmedewerkers neem je samen verantwoordelijkheid. CJG+ bevindt zich in een proces van doorontwikkeling en verdere professionalisering. Als nieuwe collega is het belangrijk dat je het leuk vindt om hier een bijdrage in te leveren. We zijn een platte organisatie, je maakt deel uit van die organisatie en er is ruimte voor jouw ontwikkeling in deze functie. De staf wordt aangestuurd door teamleiders Jeugdhulp.

 

Wat ga je doen?

Onze opdracht wordt gevormd door het meerjarenbeleidskader Jeugdhulp in de Kempen, waarin het ‘dichtbij, in samenhang en effectief’ aanbieden en organiseren van jeugdhulp centraal staat.

Jij gaat er met je beleidscollega’s voor zorgen dat onze uitvoerende teams goed hun werk kunnen doen en dat de opdracht vanuit het beleidskader wordt nagestreefd. Daarnaast heb je regelmatig overleg met de beleidsmedewerkers jeugdhulp van de betrokken gemeenten om afwegingen, trends en ontwikkelingen te delen en deze aan de beleidscyclus te toetsen.

 

Denk onder andere aan taken op het gebied van:

-       Voorbereiden van verordeningen en beleidsregels;

-       Betrokkenheid bij het regionale programma SamenvoorJeugd (voor 10 gemeenten);

-       Regionale inkoop en contractmanagement SamenvoorJeugd;

-       Doorontwikkeling, voorbereiden besluiten, vastleggen samenwerkingsafspraken 21voordejeugd; op het gebied van jeugdbescherming, Veilig Thuis, CrisisInterventieTeam, JeugdzorgPlus, Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming en het ontwikkelen van pilots;

-       Regisseren  van het totale complexe beleidsmatige veld van de uitvoeringsorganisatie; van wetgeving en rechtmatigheid tot samenwerking met partners, van inkoop van jeugdhulp tot het opstellen van beleidsregels en van landelijke ontwikkelingen tot afstemming met de individuele gemeenten. 

 

Wat breng je mee?

-       Een HBO of WO diploma  op het gebied van het sociaal domein, bestuursrecht of van een andere functie gerelateerde opleiding

-       Aantoonbare kennis van de jeugdwet en bestuursrecht.

-       Ervaring met en visie hebt op beleidsadvisering jeugd;

-       Visie hebt op de jeugdwet, jeugdhulp en de samenhang in het sociaal domein;

-       Kennis hebt van en ervaring hebt met de inkoop van jeugdhulp;

-       Kennis hebt van en ervaring hebt met werken in het openbaar bestuur en zicht hebt op ambtelijke en bestuurlijke processen;

-       Signaleren, adviseren en toetsen op basis van het gestelde beleid.

  

Naast wat je brengt, vragen we ook iets van wie je bent. Als je iemand bent die:

-       Kansen ziet, een gezonde dosis lef heeft en communicatief vaardig is;

-       In staat is mensen te stimuleren en samen te werken;

-       Eigenaarschap toont en pro-actief zelfstandig aan de slag gaat;

-       Voelsprieten heeft voor (politieke) gevoeligheden;

-       Energie krijgt van verbeteren, analyseren en de match maken tussen de opdracht en de uitvoering;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten