Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Allround projectleider / beleidsadviseur Crisisbeheersing

Geplaatst 2 jul. 2021
Project ID: YIS 9098008
Plaats
Eindhoven
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 19 jul. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
70 - 90 €/month

Lokatie: Eindhoven

Deadline: 8-7 14:00


Waarom we jou niet kunnen missen

Wil jij een bijdrage leveren in de nafase van de coronacrisis? Zie je het als een uitdaging om als spin in het web regie te voeren op de aanpak in de komende maanden? En lukt het je de eigen organisatie en de ketenpartners daarin mee te krijgen? Dan ben jij misschien de tijdelijke versterking die we nodig hebben!


Wie zijn wij

De afdeling Crisisbeheersing zorgt er doorgaans voor dat we in een crisissituatie snel terug kunnen naar een stabiele en veilige omgeving. In deze Coronacrisis is dat een hele grote uitdaging. De cultuur in de afdeling is informeel maar professioneel. Iedereen heeft zijn of haar eigen werkzaamheden en projecten en werkt daar hard voor. Maar er moet ook gelachen kunnen worden, humor en het vermogen om te kunnen relativeren worden dan ook gewaardeerd.


Voor een impressie van ons werk in 2 minuten kun je dit leuke filmpje bekijken: https://youtu.be/x_wXLfYYB1k.


Wat ga jij bijdragen

Er wordt hard gewekt. De nafase van de Coronacrisis vraagt verder om kennis van crisisbeheersing, bekendheid met de netwerken, een hands-on instelling, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en daadkracht. Een flexibele benadering van werkzaamheden en werktijden is ook nodig. 



De werkzaamheden zijn gericht op twee taakvelden


Informatiemanagement, multidisciplinaire coördinatie en bestuurlijke advisering ten aanzien van de Coronacrisis: in de volgende fase is er behoefte om hiervoor binnen de Veiligheidsregio een nieuw aanspreekpunt te organiseren. Op dit moment wordt deze rol ingevuld vanuit de afdeling; bedoeling is dat deze taken worden overgenomen en meegroeien met wat er in de volgende fase nodig is. Afhankelijk van het verloop van de crisis dien je bestuurders en directie te informeren en te adviseren, af te stemmen met de multi-partners over eventuele knelpunten en ben je eerste aanspreekpunt voor alle vragen rondom de nafase van de coronacrisis. Goed zicht op de aanpak van de crisis tot zover en het op het netwerk dat daarin actief is, is een vereiste. Datzelfde geldt voor ervaring met de rol van de veiligheidsregio in deze crisis.



Evaluatie


Zorgdragen voor evaluatieprocessen na inzet van de crisisorganisatie. Je organiseert en begeleidt leertafels, stelt verslagen op en draagt zorg voor agendering en bespreking in relevante overleggen. Je onderhoudt de evaluatie-database en komt tot rode draden als input voor oefenprogramma’s en verantwoording over het lerend vermogen naar stakeholders. Je draagt bij aan de ontwikkeling van aantoonbare vakbekwaamheid. Je analyseert rapportages, ook van de Coronacrisis, op belangrijke inzichten voor Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.Daarnaast vragen we je om uiteenlopende thema’s te ondersteunen en ben je vaardig in het snel opstellen van heldere rapporten, notities en memo’s. Situationeel kan gaandeweg deze periode worden beoordeeld hoe het takenpakket van de afdeling het beste kan worden verdeeld onder de medewerkers. Mogelijk leidt dit ook voor jou tot andere accenten in je werkzaamheden.


Functie-eisen


  • Voor jou heel herkenbaar: Onze missie zorg voor veiligheid past bij je. Je herkent je in de kernwaarden van de organisatie: behulpzaam, deskundig, daadkrachtig en gericht op samenwerken. Daarnaast vragen wij de volgende functie-eisen:
  • De functie vereist een HBO+ of WO werk- en denkniveau
  • Kennis van rampenbestrijding en crisisbeheersing
  • Kennis van het speelveld van crisisbeheersing in de Coronacrisis
  • Affiniteit met evaluatieprocessen
  • Ervaring met bestuurlijke advisering
  • Informeren en waar nodig betrekken van de afdeling, het managementteam hulverleningsdiensten en het bestuur in de ontwikkelingen COVID-19
  • Resultaatgericht en creatief in het nemen van initiatieven en het vinden van oplossingen
  • Uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden
  • Schrijfvaardig
  • Hands-on


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten