Gemeenteprojecten

Freelance adviseur omgevingsadvisering

Geplaatst 2 jul. 2021
Project ID: YIS 9097891
Plaats
Eindhoven
Duur
77 jaar, 6 maanden
(12 jul. 2021 - 1 jan. 2099)
Uren/week
8 hrs/week
Tarief
70 - 90 €/month

Lokatie: Eindhoven

Dealine: 7-7 11:00


Waarom we jou niet kunnen missen:


Je bent in staat een netwerk op te bouwen. In dat netwerk weet jij de meerwaarde van veiligheid over te brengen en invloed uit te oefenen op momenten dat jij als adviseur het verschil kunt maken. Jij weet precies wat er in je netwerk gebeurt en je handelt proactief als de veiligheid in gedrang komt. Je hebt een brede kijk op fysieke veiligheid.


Hoe jij bijdraagt vanuit de afdeling Omgevingsadvisering:


Als adviseur Omgevingsadvisering wil je structurele oorzaken van onveiligheid wegnemen. Je uiteindelijke doel is rampen en zware ongevallen voorkomen en/of mogelijke effecten daarvan beperken. Dit doe je door het belang van veiligheid vroegtijdig en proactief in te brengen, voor en tijdens besluitvorming over ruimtelijke ontwikkelingen.

  • Je adviseert zo vroeg mogelijk over fysieke veiligheid in ruimtelijke omgevingsvisie ’s, omgevings- of bestemmingsplannen, ontwikkelingsplannen, infrastructurele projecten en concrete bouwinitiatieven.
  • Je stimuleert het risico- en veiligheidsbewustzijn binnen de eigen organisatie, bij de 21 gemeenten in de regio en bij initiatiefnemers en burgers.


Functie-eisen:


  • Onze missie zorg voor veiligheid past bij je. Je herkent je in de kernwaarden van de organisatie: behulpzaam, deskundig, daadkrachtig en gericht op samenwerken.
  • HBO+ werk- en denkniveau, dat je kunt aantonen met minimaal een HBO-diploma. Daarnaast heb je bij het IFV de opleiding Specialist risico’s en veiligheid afgerond, (SRV) of een vergelijkbare opleiding.
  • Je hebt veel praktische en theoretische kennis van externe en industriële veiligheid en ruimtelijke ontwikkeling.
  • Je bent onafhankelijk én in staat je in te leven in de perspectieven van in- en externe partijen en hierop in te spelen waardoor, daardoor ontstaat een effectieve en gelijkwaardige samenwerking in een veld met vaak conflicterende, soms politiek of bestuurlijk geladen belangen.
  • Je bent mondeling en schriftelijk communicatief vaardig.
  • Kennis van en inzicht in de gemeentelijke ruimtelijke ontwikkelingsprocessen is een pré.


 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten