Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur erfgoed (zzp)

Geplaatst 18 jul. 2022
Project ID: YIS 9118058
Plaats
Maasdam, Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 aug. 2022
Einde: 15 jan. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 aug. 2022 10:00
  • Zsm starten t/m 31-12-22
  • 24-36 uur per week
  • Schaal 10 functie
  • Hybride werken


 

Gemeente Hoeksche Waard 

We zoeken we een adviseur Erfgoed. Prioriteit ligt momenteel bij de harmonisatie monumenten. Deze opdracht moet als eerste worden opgepakt. Er moet gesproken worden met eigenaren van beoogde gemeentelijke monumenten. Na deze gesprekken moet het college overgaan tot het aanwijzen van gemeentelijke monumenten.

 

Ben jij de adviseur Erfgoed die de Hoeksche Waard aantrekkelijker wil maken? Sta jij stevig in je schoenen, heb je visie op de Hoeksche Waard en wil je graag een bijdrage leveren aan de Hoeksche Waard? Dan zoeken wij jou!

 

Werkomgeving

De beleidsadviseur erfgoed maakt onderdeel uit van team Omgeving. Met een evenwichtig en gemotiveerd oordeel over de aanwezige cultuurhistorische waarden in de gemeente draag je bij aan de toekomstige ontwikkeling van de Hoeksche Waard. Je adviseert bij ruimtelijke plannen over cultuurhistorie en werkt samen met de gemeentelijk archeoloog om ook het archeologisch erfgoed goed te verankeren in bestemmingsplannen en vergunningen.

 

Naast de advisering in het fysieke domein ben je verantwoordelijk voor de uitvoer van een aantal erfgoedprojecten zoals het aanwijzen van gemeentelijke monumenten (harmonisatieproject), het (laten) opstellen van een cultuurhistorische landschapsbiografie met waardenkaart en deelname aan de erfgoedtafel Historisch Haringvliet. Daarnaast heb je oog voor mogelijke domein overschrijdende kansen bij bijvoorbeeld cultuur, recreatie en openbaar beheer en beleid.

 

Wat ga je doen?

- 1e aanspreekpunt voor erfgoedinstanties van binnen en buiten de gemeente

- behandeling van subsidies van gemeentelijke monumenten

- accounthouders voor verschillende erfgoedorganisaties in de gemeente.

- ambtelijk secretaris Commissie Cultureel Erfgoed

- advisering aan de Omgevingstafel voor het domein erfgoed en archeologie

- aansturing van Open Monumentendag

 

Prioriteit ligt momenteel bij de harmonisatie monumenten. Deze opdracht moet als eerste worden opgepakt. Er moet gesproken worden met eigenaren van beoogde gemeentelijke monumenten. Na deze gesprekken moet het college overgaan tot het aanwijzen van gemeentelijke monumenten.

 

Jij neemt mee: 

- Een relevante opleiding op HBO- of WO-niveau; bijvoorbeeld bouwhistorie of architectuurhistorie.

- Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en hebt in ieder geval aan 3 projecten op het vlak van erfgoed en ruimte een bijdrage geleverd.

- Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in het ruimtelijk domein en je beschikt over kennis van de relevante en actuele wet- en regelgeving op het gebied van erfgoed en de Omgevingswet.

- Je bent sterk in zowel schriftelijke als mondelinge advisering.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten