Gemeenteprojecten

Freelance adviseur arbeidsmarktcommunicatie

Geplaatst 13 sep. 2021
Project ID: YIS 9101147
Plaats
Waddinxveen
Duur
6 maanden
(1 okt. 2021 - 31 mrt. 2022)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 20-9 12:00

Duur opdracht: 31 maart 2022;

Aantal uren week: 24 uur t/m 31 december 2021, daarna 16 uur per week;

Inschaling: 10A (gemeente cao);

 

Je komt te werken binnen het aandachtsgebied Bedrijfsvoering. Als Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie werk je binnen het team HR dat, exclusief jezelf, uit vier collega’s bestaat, een concernadviseur HR, een HR-adviseur en twee medewerkers personeels- en salarisadministratie. Als Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie werk je nauw samen met de HR Adviseur en de Concernadviseur HR.
 
Wat ga je doen?
In 2020 zijn we erin geslaagd om nagenoeg al onze vacatures te vervullen. In 2021 hebben we in augustus al meer vacatures dan over het hele jaar 2020. Ook merken dat het steeds moeilijker wordt geschikte kandidaten te vinden. De arbeidsmarkt in het algemeen en voor gemeenten in het bijzonder wordt steeds krapper.
Om nu en in de toekomst kwalitatief en kwantitatief de juiste medewerkers te (blijven) vinden en aan ons als werkgever te binden gaan we het komende halfjaar een aantal acties uitvoeren. Zo versterken we onze arbeidsmarktpositie als werkgever. We zijn al gestart met het optimaliseren van onze werving en selectie. Voor de langere termijn werken we aan meer strategische HR-instrumenten die richting geven aan onze arbeidsmarktcommunicatie, zodat we ons op een positieve manier onderscheiden van andere werkgevers. Jij gaat hier op strategisch-, maar vooral op tactisch- en operationeel niveau vorm aan geven. Dit betekent dat je niet alleen denkt, maar vooral veel doet.

In dit kader heb je de volgende taken:
 

 • Je bouwt aan visie- strategie- en beleidvorming rondom arbeidsmarktcommunicatie en werving & selectie, met als doel om talenten aan te trekken en ons te positioneren als aantrekkelijke werkgever. Jouw ideeën bespreek je met de HR-adviseur en de concernadviseur HR. Vervolgens implementeer je deze ideeën in onze organisatie.
 • Je geeft, als expert, vorm aan thema’s als: employee- en employer branding en profilering, arbeidsmarktcommunicatie en arbeidsmarktanalyses. Je ontwikkelt onze EVP (Employer Value Proposition) en ons werkgeversmerk. Je zorgt ervoor dat deze worden doorgevoerd op onze website en sociale media.
 • Je gaat op zoek naar alternatieve wervingskanalen, probeert deze uit en analyseert de opbrengst hiervan Samen met de HR-adviseur optimaliseer je onze vacatureteksten
 • Je werkt mee aan het verbeteren en optimaliseren van de instroom processen.
 • Je ondersteunt bij de optimalisatie/ontwikkeling van andere HR-instrumenten (b.v. gericht op behoud en ontwikkeling) en de aansluiting daarvan met arbeidsmarktcommunicatie in het bijzonder.
 • Verder sta je met je voeten in de klei, heb je een idee of advies? Dan ga je, na overleg in het team, er zelf mee aan de slag.

 

Wat neem je mee?
 

 • Je hebt een HBO of WO-opleiding op het gebied van HRM of vergelijkbaar.
 • Je hebt ruime ervaring in arbeidsmarktcommunicatie en recruitment, bij voorkeur bij een overheidsorganisatie.
 • Je bent goed in onlinecommunicatie;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend;
 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor het schrijven van pakkende teksten en beelden;
 • Je hebt een duidelijke visie op je vak, bent proactief en denkt graag out-of-the-box;
 • Je kan goed samenwerken met interne opdrachtgevers en externe relaties.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten