Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance (beleids-) adviseur ruimtelijke ontwikkeling (zzp)

Posted Sep 26, 2022
Project ID: YIS 9121263
Location
Gouda, Zuid-Holland, Hybrid
Timeline:
6 months
Starts: May 1, 2023
Ends: Oct 31, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Apr 14, 2023 3:00 PM

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren per week: 36 uur (32 uur is bespreekbaar)

Deadline aanbieden: n.v.t.: goede kandidaten worden na ontvangst voorgedragen aan de opdrachtgever.

 

Wat ga je doen en waarom?

In Gouda vinden we het belangrijk te zorgen voor een leefbare stad. Ten eerste omdat we een unieke, historische stad zijn die we mooi en aantrekkelijk willen houden. Maar ook omdat dit bijdraagt aan de tevredenheid en veiligheid van onze 70.000 inwoners en bijna 800.000 jaarlijkse bezoekers.  Gouda ontwikkelt zich volop. Er vinden veel ruimtelijke ontwikkelingen plaats, die samen met ontwikkelaars en particulieren op integrale wijze worden vormgegeven. Ook is er veel aandacht voor de implementatie van de Omgevingswet, wat in Gouda programmatisch wordt opgepakt. 

 

We zoeken een adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Als adviseur ruimtelijke ontwikkeling begeleid en toets je ruimtelijke initiatieven en vooroverlegplannen. Je zorgt voor een integrale beoordeling van de plannen via de intake- en omgevingstafel en bent aanspreekpunt voor de aanvrager/ontwikkelaar. 

Daarnaast adviseer je de Omgevingsdienst over aanvragen omgevingsvergunning die afwijken van het bestemmingsplan. Ook begeleid je het opstellen van bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen al dan niet in samenwerking met een projectleider. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van de planologische procedure en hanteert daarbij een projectmatige aanpak.  Je adviseert het management en het gemeentebestuur op pro-actieve wijze over relevante ontwikkelingen op het vakgebied en stelt indien nodig beleid op.

 

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

  • De adviseur beoordeelt initiatieven, handelt principeverzoeken/haalbaarheidsverzoeken af en zorgt voor interne afstemming. Dit alles binnen een dynamisch omgeving waarbij het draait om duurzame, economische en ruimtelijke ontwikkelingen, waarbij intensief wordt samengewerkt met intern diverse interne clusters diverse externe partijen.

  • Ook is de procedurele en inhoudelijke begeleiding van individuele planologische procedures zoals bestemmingsplan- en afwijkingsprocedures, afhankelijk van de ervaring van de medewerker, een onderdeel van het takenpakket.

  

Jij brengt mee: 

  • minimaal een HBO werk- en denkniveau en liefst 1 jaar ervaring in het vakgebied;

  • kennis op het gebied van ruimtelijke ordening.

  • kennis en ervaring met de juridische aspecten van het vakgebied.

  • analytisch vermogen.

  • onderkent en kan zich verplaatsen in de gevoelens en behoeften van anderen, en houdt rekening met de gevolgen van eigen handelen op andere mensen of onderdelen van de organisatie.

  • overtuigingskracht en toont initiatief.

  • communicatief vaardig en in staat om zaken helder op papier te stellen.

 

Similar projects

+ Search all projects