Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Ervaren Klantmanager WMO (allround) (ZZP - Freelance)

Geplaatst 23 okt. 2020
Project ID: YIS000230
Plaats
Barendrecht
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 dec. 2020
Einde: 28 feb. 2021
Tarief
Onbekend


Functie-omschrijving Klantmanager WMO (allround)

Het domein Maatschappij richt zich binnen de BAR-organisatie op de begeleiding en ondersteuning van individuele mensen en gezinnen. Het domein bestaat uit de afdelingen Advies, Verstrekkingen, Participatie, Vakondersteuning en Toegang. De afdeling Verstrekkingen bestaat uit twee teams: team Inkomen (klantmanagers Inkomen en schulddienstverlening) en WMO (klantmanagers WMO). De afdeling Verstrekkingen is op zoek naar een: Klantmanager WMO (allround).


Wat ga je doen?

Als klantmanager WMO neem je meldingen van inwoners in behandeling. Je stelt samen met de inwoner de hulpvraag vast tijdens een gesprek en je analyseert het probleem. Je maakt een afweging door de hulpvraag en het ervaren probleem van de cliënt te analyseren, rekening houdend met de eigen mogelijkheden, het sociale netwerk, gebruikelijke hulp, voorliggende en algemene voorzieningen en de kaders van wet- en regelgeving. Je formuleert een helder indicatieadvies/-besluit. Als klantmanager WMO werk je gebiedsgericht en maak je deel uit van het netwerk van een wijkteam. Dit is een beweging die nog volop in ontwikkeling is en waaraan jij bijdraagt: in het wijkteam lever je vanuit jouw expertise een bijdrage aan integrale plannen voor gezinnen en inwoners met een meervoudige en/of complexe hulpvraag en werk je samen aan oplossingen op maat. In sommige gevallen ben je casusregisseur. Samen met je collega’s zorg je voor de bemensing van het dagelijks telefonisch spreekuur. Je levert tot slot een bijdrage aan de integrale ontwikkeling van het team van klantmanagers WMO.


Wat vragen wij van je?

·      Een relevante opleiding op HBO werk- en denkniveau.

·      Kennis van en ervaring met de WMO 2015.

·      Je bent goed op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving, richtlijnen en procedures, of in staat om deze snel eigen te maken.

·      Kennis van ziektebeelden, aandoeningen en stoornissen en de gevolgen daarvan in functionele situaties.

·      Je hebt ervaring met doelgroepen van de WMO, zoals personen met verstandelijke, somatische en lichamelijke beperkingen, psychogeriatrie, psychiatrische en psychosociale problematiek.

·      Je kent de voorzieningen en producten op het terrein van welzijn, zorg, wonen en participatie.

·      Je bent flexibel en vindt het leuk om naast je taken als klantmanager bij te dragen aan projecten en integraliteit in het domein Maatschappij.

·      Je bent een teamspeler en in staat om bij te dragen aan verbindingen binnen en buiten het team.

·      Je gaat besluitvaardig, analytisch en resultaatgericht te werk.

·      Je bent klant- en servicegericht.

·      Je bent gespreksvaardig en communicatief sterk in woord en geschrift.


Let op: de sollicitatie deadline is woensdag 28 oktober om 15.00 uur. Hoe eerder je solliciteert, hoe beter!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten