Gemeenteprojecten

Coordinator Handhaving

Geplaatst 18 jan. 2021
Project ID: YIS000380
Plaats
Zwijndrecht
Duur
6 maanden
(31 jan. 2021 - 31 jul. 2021)
Tarief
0 - 50 €/hr

Ben jij ervaren op het gebied van gemeentelijke handhaving en hebt jij een scherpe kritische blik om de (nieuwe) dienstverlening op dit werkveld te beoordelen, ontwikkelen en te implementeren? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.


Wat ga je doen?

·        Coördinatie van de handhavende werkzaamheden van de BOA's met betrekking tot Corona;

·        Aanspreekpunt en opdrachtgever voor Handhaving Dordrecht met betrekking tot de bij hun ingehuurde BOA capaciteit;

·        Intern aanspreekpunt voor de inzet van BOA's, voor onder andere de collega's van het kernteam Corona, drank en horeca en openbare orde en veiligheid;

·        Begeleiden van het onderzoeksproces naar de inrichting van de (nieuwe) handhavingsorganisatie na afloop van het huidige inhuurcontract;

·        Voorzitter handhavingsoverleg met BOA's en politie;

·        Behandelaar meldingen handhaving.


Als coördinator handhaving heb jij een breed takenpakket en is het jouw taak om een bijdrage te leveren aan een veilig en leefbaar Zwijndrecht. De gemeente Zwijndrecht huurt circa 3 fte aan BOA inzet in bij de gemeente Dordrecht. Het eerste onderdeel van jouw werkpakket is de dagelijkse inhoudelijke aansturing van deze BOA's. Daarnaast ben jij aanspreekpunt voor jouw collega's waar het aankomt op de werkzaamheden van de BOA's en ben jij in staat om prioriteiten te stellen waar het gaat om de dagelijkse inzet van de BOA's.


Ook in Zwijndrecht heeft Corona een forse impact op de werkzaamheden van de BOA's. Vanuit jouw rol van coördinator ben jij schakelpunt tussen de BOA's, het kernteam Corona en de Veiligheidsregio. In gezamenlijkheid met deze partners vertaal jij de wet- en regelgeving naar de uitvoering.


Tot slot is handhaving een belangrijk speerpunt in het raadsprogramma van Zwijndrecht. Om op een goede manier invulling te geven aan deze ambities is het belangrijk om te kijken op welke manier handhaving het beste georganiseerd kan worden in Zwijndrecht. Mede aanleiding hiervoor is het per 1 juli 2021 aflopende inhuur contract met Dordrecht. Als coördinator handhaving begeleid jij dit onderzoek en het daaropvolgende proces.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan het sluiten van contracten voor inhuur en software en het eventueel opstellen van profielen voor de eigen BOA's.


Wat neem je mee?

·        HBO werk en denkniveau;

·        Relevante achtergrond op het gebied van gemeentelijke handhaving;

·        Minimaal twee jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;

·        Communicatie sterk in woord en geschrift;

·        Je bent een integraal werker met overzicht;

·        Je bent bestuurlijk sensitief;

·        Je bent omgevingsbewust en kan op verschillende niveaus schakelen.


We zoeken een coördinator die zich met passie en bevlogenheid wil inzetten voor een veilig en leefbaar Zwijndrecht en die zijn kennis en kunde wil inzetten om Zwijndrecht klaar te maken voor een eigen handhavingsorganisatie.


Waar kom je te werken?

Organisatie

Je komt te werken bij de gemeente Zwijndrecht, waar gewerkt wordt aan de ambities uit het raadsprogramma 'Krachtig Zwijndrecht'. Onze organisatie is in ontwikkeling. We geloven dat de rol van de overheid verandert en stimuleren daarom de samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners bij de uitvoering van ons werk. We gaan uit van de kracht van de samenleving bij het beantwoorden van maatschappelijke vraagstukken. We ontwikkelen ons hierin steeds verder en zijn op zoek naar een collega die hieraan zijn of haar steentje wil bijdragen.


Wie zijn wij?

Als coördinator handhaving werk je vanuit de afdeling Realisatie. Deze afdeling houdt zich bezig met het beheren en onderhouden van de openbare ruimte. De afdeling bestaat uit verschillende teams:

·        Team Beheer openbare ruimte (cluster Techniek & cluster Leefbaar);

·        Team Uitvoering;

·        Team Projecten;

·        Team Vastgoed, Accommodaties & Begraafplaatsen.


Jij komt te werken in het cluster Leefbaarheid. Samen met een enthousiast team van beheerders en adviseurs zet jij je in voor een schoon, heel en veilig Zwijndrecht.


Sollicitatie deadline is vrijdag 22 jan om 08:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten