Gemeenteprojecten

Beleidsondersteuner/Junior Adviseur Duurzaamheid

Geplaatst 8 okt. 2020
Project ID: YIS000199
Plaats
Hardinxveld-Giessendam
Duur
3 maanden
(19 okt. 2020 - 31 jan. 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

Wat ga je doen?

Voor de opgaven op het gebied van duurzaamheid en energie zijn wij op zoek naar tijdelijke ondersteuning. De werkzaamheden richten zich vooral op beleidsondersteuning op de verschillende duurzaamheidsopgaven binnen verschillende beleidsterreinen zoals bouwen en wonen, economie en mobiliteit. Daarnaast ligt er een nadruk op participatie en communicatie voor de programma's RES (Regionale Energie Strategie) en TVW (Transitie Visie Warmte), maar ook communicatie rondom duurzaamheid in brede zin.


De taken bestaan onder andere uit:

·        Ondersteunen en meedenken vanuit duurzaamheid en energie op verschillende beleidsterreinen.


·        RES (Regionale Energie Strategie): lokaal uitvoering geven aan de vastgestelde participatiestrategie. Gaat vooral om online, maar waar nodig ook fysieke bijeenkomsten richting samenleving, maar ook het meenemen van de raad en de raadswerkgroep.


·        TVW (Transitie Visie Warmte): participatie en communicatie en meedenken in de werkgroep. De inhoudelijke kennis halen we van buiten, waarbij de vertaling gemaakt moet worden naar communicatie en participatie.


·        Bijdragen, onderhouden van en waar nodig uitbreiden van het netwerk van personen en partijen die bij energietransitie en – besparing betrokken zijn.


 

Wat neem je mee?

  • Je bent bekend in het gemeentelijk werkveld. Daarbij heb je aantoonbare ervaring met projectorganisatie en –uitvoering. Ook heb je affiniteit met duurzaamheid.


  • Je bent in staat om snel zelfstandig een bijdrage te leveren.


  • Participatie en communicatie vormen de kern van jouw functie. Je hebt hier affiniteit en ervaring mee. Dit betekent dat je goed bent in het leggen van contact met inwoners en je bij vraagstukken kan denken vanuit de beleving van de inwoners. Tegelijkertijd houd je oog voor de beleidskant en verbind je deze met elkaar.


  • Je bent sterk in het aanbrengen van structuur en het behouden van overzicht.


  • Je denkt mee over de doelen die we willen bereiken op het gebied van duurzaamheid en hoe we deze doelen kunnen bereiken.


Waar kom je te werken?

Onze gemeente is een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. We werken zelforganiserend. Onze kernwaarden zijn: passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. De gemeente maakt onderdeel uit van de regio Drechtsteden.


Het team Samenleving bestaat uit ongeveer 15 enthousiaste, kundige professionals die zich dagelijks inspannen in de complexe praktijk van mens, samenleving, ruimte en regelgeving. Zij werken samen aan beleidsopgaven in zowel het sociaal-maatschappelijk als het ruimtelijk-economisch domein. 


Sollicitatie deadline, dinsdag 13 oktober om 10.00 uur. Hoe eerder je solliciteert, hoe beter! En optie tot verlenging na 31-1-21 mogelijk.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten