Gemeenteprojecten

Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid

Geplaatst 3 feb. 2021
Project ID: YIS000419
Plaats
Nuenen
Duur
3 maanden
(14 feb. 2021 - 15 mei 2021)
Tarief
60 - 70 €/hr

Nuenen is wereldberoemd door Vincent van Gogh. De kernen Nuenen, Gerwen en Nederwetten liggen in het groene buitengebied tussen Eindhoven en Helmond. Ze vormen samen een levendige gemeente met betrokken inwoners. De gemeentelijke organisatie telt 100 medewerkers, verdeeld over drie afdelingen: Samenleving, Ontwikkeling & Handhaving en Openbare Werken. De bedrijfsvoering voor Nuenen, Geldrop-Mierlo en Son & Breugel wordt verzorgd door Dienst Dommelvallei.

 

Nuenen wil een gemeente zijn waar inwoners, ondernemers en bezoekers veilig zijn en zich veilig

voelen. In onze aanpak streven we naar de juiste balans tussen repressie, zorg en preventie.

Wij zoeken een adviseur met ervaring in het veiligheidsdomein met wie het goed sparren is. Je bent in staat om incidenten snel in de juiste context te beoordelen, de relevante partners bij elkaar te brengen en een bestuurlijk gedragen aanpak te ontwikkelen én te regisseren. Jij kent de kaders van de wetgeving en zoekt binnen deze kaders actief naar mogelijkheden. In je werk toon je eigenaarschap, analytisch vermogen, visie, inlevingsvermogen, overtuigingskracht, daadkracht en initiatief. Je bent je bewust van de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je werkt en weet dit mee te nemen in je advisering. Ook heb je integriteit hoog in het vaandel staan. Een leuke uitdagende baan voor je bij een gemeente volop in beweging!

 

Wat ga je doen?

·        je adviseert over diverse casuïstiek in het veiligheidsdomein;

·        je participeert hiervoor in projecten en overlegplatforms;

·        je geeft uitvoering aan de bestuurlijke mogelijkheden op casusniveau;

·        je adviseert over en ontwikkelt kaders voor het openbare orde – en veiligheidsbeleid;

·        je bewaakt de afstemming met overig beleid;

·        je adviseert over kaders inzake APV, vergunningen en bijzondere wetten;  

·        je draait, samen met collega’s, mee in de piketregeling openbare orde en veiligheid.  

 

In overleg met de collega’s worden de werkzaamheden verdeeld waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de verschillende kwaliteiten, ervaring en affiniteit. Hierbij kun je onder meer denken aan de domeinen sociale veiligheid, fysieke veiligheid en ondermijning. Kennis van en ervaring met de aanpak van ondermijnende criminaliteit op casusniveau is een pré want je bent projectleider voor complexe langlopende casuïstiek en lid van het regionale Ambtelijk Voorbereidingsoverleg (AVO). 

 

Wat kun jij?

   Profiel

·        je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van veiligheid (bijvoorbeeld integrale veiligheidskunde of criminologie);

·        je hebt relevante en aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie;

·        je hebt ervaring met project- en procesmanagement.

 

               Competenties

·        Netwerker: je bent verbindend, goed in het opbouwen van een netwerk.

·        Analytisch vermogen: je maakt analyses, legt verbanden en kan hoofd- en bijzaken onderscheiden.

·        Communiceren: je bent in staat een boodschap en aanpak helder over te brengen. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. 

·        Daadkracht: je houdt van doorpakken, gaat voortvarend te werk, kan snel beslissingen nemen (besluitvaardig) of knopen doorhakken, stelt doelen en heeft de wilskracht en het doorzettingsvermogen om deze te realiseren, je blijft niet hangen in beschouwingen.

·        Lef tonen: je denkt in mogelijkheden en hebt een hang naar het nieuwe en onbekende.

 

Wat bieden de gemeente?

Een leuke en afwisselende functie in een collegiale en informele werksfeer.  Je bepaalt zelf, in overleg met je collega’s, wanneer je werkdag begint en eindigt.

 

Toelichting

Het is noodzakelijk dat de kandidaat zelfstandig dagelijkse / operationele werkzaamheden kan oppakken, en dus de nodige ervaring heeft. Omdat de periode kort is, zal bv geen uitgebreid beleidsplan geschreven worden; een medior zou voldoende kunnen zijn, een senior mag uiteraard ook.

Opdrachtgever laat weten: “ondermijning is een hot issue in de gemeente; kandidaten met ervaring in ondermijning hebben een streepje voor.” Ons advies is deze ervaring dan ook duidelijk in het CV naar voren te laten komen.


Sollicitatie deadline is maandag 8 feb om 13:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten