Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Adviseur Opvoeden en Opgroeien

Posted Jan 12, 2021
Project ID: YIS000366
Location
Maasdam
Duration
3 maanden
(Jan 17, 2021 - Apr 16, 2021)
Payrate range
0 - 80 €/hr

Het gaat om adviestaken op het snijvlak van jeugd en veiligheid. Samen met team Veiligheid werkt de adviseur bijv. aan een aanpak overlast gevende jongeren en een beleid of werkwijze hoe om te gaan met JOP’s (jongeren ontmoetingsplaatsen).

Daarnaast zit de adviseur in de een regionale werkgroep Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en pakt van daaruit lokale acties op. Vreemde eend in de bijt is de harmonisatie van het schoolzwembeleid. Dit loopt al maar vraagt vooral ervaring op proces sturing en politieke advisering.

Deze functie is behoorlijk operationeel, de adviseur moet goed samenwerken met de politie en jongerenwerkers, bruggen kunnen slaan en kunnen verbinden. Dit alles om te voorkomen dat er overlastgevende situaties ontstaan. Jongeren klagen dat ze nergens heen kunnen en omwonenden klagen over de jongeren. De adviseur moet aan de voorkant goed nadenken, waar hebben jongeren behoefte aan enz. Belangrijk is om hoofdlijnen te kunnen bewaken en toekomstgerichte plannen te kunnen maken. Daarnaast moet de adviseur ervaring hebben met gemeentelijk bestuur.

De komende periode (liefst deze maand) moet voor alle belanghebbende duidelijk worden welke positie wordt ingenomen inzake aanpak overlast, zodat iedereen weet wat er de komende periode van hun verwacht wordt.

 

●       Functie-eisen

o  Minimaal 4 a 5 jaar in vergelijkbare functie

o  HBO / universitair

o  Heel af en toe zullen er afspraken zijn op locatie met bijv. politie, dan zal er een auto nodig zijn. Zakelijke km’s kunnen dan worden gedeclareerd.

 

●       Praktisch

o  Vanwege uitval van een collega is deze vacature ontstaan. Het betreft een tijdelijke opdracht van 24 uur per week.

o  Het is van belang dat je zsm kan starten.

o  Duur van de opdracht zal ongeveer 3 maanden zijn, mogelijk met verlenging.

o  Kandidaat dient in ieder geval op maandag te werken ivm overlegstructuur. Overige dagen zijn bespreekbaar.

o  Zijn geen vaste werktijden.

o  Wat is de standplaats? Voorlopig vanuit huis.


Sollicitatie deadline is donderdag 14 jan om 10:00 uur

Similar projects

+ Search all projects