Gemeenteprojecten

Adviseur integrale veiligheid en rampenbestrijding

Geplaatst 29 jul. 2020
Project ID: YIS000129
Plaats
Waalre
Duur
5 maanden
(10 aug. 2020 - 11 jan. 2021)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
0 - 75 €/hr

Werkzaamheden:

Als adviseur Integrale Veiligheid en Rampenbestrijding lever je een bijdrage aan de veiligheid van de inwoners en ondernemers van Waalre. Je werkt daarbij intensief samen met o.a. de politie, brandweer en regiogemeenten. Je hebt een duidelijke visie en je adviseert en informeert de burgemeester, het college en het managementteam over onder andere veiligheidscasussen in Waalre tot en met regionale georganiseerde en ondermijnende criminaliteitsprojecten.


Op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid ontwikkel je beleid en je geeft hieraan uitvoering samen met de medewerker Veiligheid. Burgerparticipatie vinden wij in Waalre belangrijk voor het realiseren van de bestuurlijke doelen. Het is aan jou om onze burgers, ondernemers en organisatie mee te nemen in de wereld van Veiligheid en Openbare Orde.

Ook ben je van nature een netwerker en kun je op verschillende niveaus schakelen. Daarbij weet je een goede afweging te maken in soms verschillende en tegenstrijdige belangen om tot het beste resultaat te komen voor Waalre en de regio. Je neemt deel aan diverse lokale en integrale overleggen Je signaleert kansen om als netwerkgemeente te werken voor de organisatie en zorgt dat deze signalen op de juiste plek terecht komen.

De gemeente Waalre werkt op dit moment intensief samen met andere gemeente in het (politie)basisteam de Kempen en specifiek de gemeente Veldhoven.

Tenslotte neem je deel aan de rampen- en calamiteitenpiketpools binnen de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.


Lijkt het jou leuk om als adviseur Integrale Veiligheid aan de slag te gaan en voldoe je aan onderstaande functie-eisen? Dan willen wij graag kennis met jou maken onder het genot van een kop thee of koffie!

• HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding richting Integrale Veiligheid, Criminologie, Bestuurskunde, Rechten

• Minimaal een aantal jaren relevante werkervaring op het gebied van Integrale Veiligheid in de publieke sector, bij voorkeur bij gemeenten

• Bestuurlijk- en omgevingssensitief

• In het bezit van rijbewijs B aangezien je voor deze functie regelmatig onderweg bent in de regio


Wat kun je verwachten?

Als adviseur Integrale Veiligheid heb je een veelzijdige en zelfstandige functie. Je krijgt de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om allround taken op te pakken. Onze organisatie waardeert eigen initiatief en creativiteit. We vinden het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en dat je open staat voor feedback en zelfreflectie.

Er heerst een open en persoonlijke cultuur met korte lijnen met het bestuur en andere

belanghebbenden. Je werkplek is in een modern gebouw in een bosrijke omgeving.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten