Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch adviseur ruimte & vastgoed (zzp)

Geplaatst 1 jun. 2023
Project ID: YIS 9134392
Plaats
Weert, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 12 jun. 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
85 - 114 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 jun. 2023 14:00

Start zsm

einddatum 30-9-2023

Uren p week: 16 uur

Functieschaal: 12

Tarief: max 113,50 euro per uur. (Een senior kandidaat met een passend cv mag worden voorgesteld met een passend tarief)


Maak kennis de afdeling Ruimte en Economie! 

Binnen de afdeling Ruimte en Economie van de gemeente Weert werken 40 collega’s samen op het terrein van economie, duurzaamheid, mobiliteit, milieu, accountmanagement, water, groen, wonen, ruimtelijke ordening, grondbedrijf en vastgoed. Graag delen we onze expertise met jou en leren we van jouw pro-activiteit en helicopterview. En samen willen wij het verschil maken voor onze organisatie, onze collega’s en natuurlijk onze burgers, ondernemers en initiatiefnemers.

Samen met ruim 400 collega’s werken wij in een dynamische omgeving, waarbij persoonlijke groei en samenwerking over de grenzen heen gestimuleerd wordt. 

Waarom?

Tijdens de zomermaanden is er een piek in werkzaamheden waarvoor wij op zoek zijn naar een professional met strategische kwaliteiten. Daarnaast is er behoefte aan strategisch (ontwikkel)advies op de ambities van het gemeentebestuur, in het bijzonder de woningbouw.

Wat vragen wij?

Om de tijdelijke rol van strategisch adviseur Ruimte en Vastgoed te kunnen vervullen, dien je te beschikken over schakelvermogen en moet je ook snel materie eigen kunnen maken. De beide opdrachten betreffen werkzaamheden die al in gang zijn gezet en hier moet je vanuit jouw rol ook snel op kunnen inspelen en jouw rol pakken. Je beschikt over het vermogen om de materie te ontstijgen en zaken aan elkaar te verbinden en met jouw helicopterview kun je ook een advies geven wat er nodig is op korte, middelange en lange termijn. Daarbij verlies je de details niet uit het oog en draag je zorg voor de borging van afspraken.

Je beweegt op strategisch niveau. Dat betekent dat je een solide relevante basis moet hebben vanuit jouw opleiding en achtergrond. Door jouw expertise en inzicht vorm je het natuurlijke aanspreekpunt voor medewerkers binnen de afdeling, leidinggevenden en gemeentebestuur. Verder heb je ervaring in het opstellen van strategische adviezen, besluitvormingsdocumenten, markt- en risico analyses.

Wat worden jouw taken?

Jouw opdracht bestaat uit 2 deelopdrachten:

Samen met de medewerkers binnen de afdeling ondersteun jij vanuit jouw strategische rol bij het in beeld brengen van nieuwe potentiële woningbouwlocaties, het bepalen van de gemeentelijke rol bij de ontwikkeling van deze locaties en het opzetten van een ontwikkelstrategie. Daarnaast adviseer je op de ontwikkeling van het kazerneterrein nu deze in de fase komt van het afsluiten van een raamovereenkomst. Je maakt een opstart in mei 2023.

Tijdens de maanden juli tot en met september vervang jij de strategisch adviseur Vastgoed en pak jij actief de vraagstukken op die in deze periode spelen.

Met wie ga je samenwerken?

Je wordt voor de duur van deze opdracht rechtstreeks onder de aansturing van het afdelingshoofd Ruimte & Economie geplaatst. Jouw opdracht betreft beide teams Ruimte en Economie en Vastgoed Ontwikkeling. Jouw werkzaamheden vinden ook plaats binnen de context van de gehele afdeling en je zult hierdoor met verschillende medewerkers binnen, maar ook buiten de afdeling samenwerken.

Wat zijn jouw competenties?

Je bent:

  • sociaal en communicatief vaardig;

  • stressbestendig;

  • pro-actief en toont initiatief naar het team en de gemeente;

  • resultaat en oplossingsgericht;

Welke eisen stellen we?

Je beschikt over:

  • Relevante HBO of WO opleiding

  • Ervaring binnen het taakveld Ruimtelijk beleid, fysiek ruimtelijke ontwikkelingen en Vastgoed;

  • Je beschikt over het vermogen om snel te schakelen op verschillende niveau’s

  • Je kunt snel tot te kern van de boodschap komen

  • Je hebt een sterke overtuigingskracht

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten