Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance sr. adviseur veiligheid (ZZP)

Geplaatst 16 dec. 2021
Project ID: YIS 9106433
Plaats
Maasdam
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 10 jan. 2022
Einde: 10 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 23-12 12:00

Start: zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 februari 2022. Hoe eerder hoe beter

Duur: 6 maanden met uitloop tot einde jaar

Aantal uur per week: 20 - 36 uur per week

Tarief: geen tariefsindicatie beschikbaar, functie valt in schaal 12

 

Functieomschrijving

Je bent werkzaam in een jonge, flexibele en ondernemende organisatie. Je vindt het een uitdaging om onze inwoners te helpen. Je maakt onderdeel uit van een enthousiast team en vormt hierin één van de belangrijke schakels vanwege jouw senioriteit. Als senior adviseur integrale veiligheid werk je aan vraagstukken en beleidsdossiers in de breedste zin van het woord en ben je niet gebonden aan vaste thema’s. Het is juist de integrale aanpak en het afwegen van veiligheidsaspecten in je advies dat het

verschil maakt en tot duurzame oplossingen leidt. Binnen het integrale veiligheidsbeleid zijn er 5 pijlers. Dit zijn jeugd, zorg en veiligheid, integrale veiligheid, ondermijning, crisisbeheersing en bestuurlijke

ondersteuning. Als senior adviseur integrale veiligheid geef je overkoepelend advies over al de pijlers en ben je de kartrekker binnen het team. Je kijkt met een strategische blik naar de verschillende vraagstukken

en houdt overzicht op de werkzaamheden binnen het team. Je hebt een langetermijnvisie, geeft (bestuurlijk) advies en hangt boven de thema’s. Je werkt intensief samen met collega’s en partners zoals de Politie, het OM en de Veiligheidsregio. Je onderhoudt dit netwerk actief en schakelt moeiteloos op het juiste (strategische) niveau. Ook pak je de regie op multi-problem casuïstiek als de situatie daarom vraagt.

 

Taken & verantwoordelijkheden:

 Opstellen van beleid en oppakken van strategische vraagstukken

 Bouwen en onderhouden van relaties en netwerken met diverse partijen

 Vormgeven aan en uitvoeren van procedures, richtlijnen en regelgeving op het gebied van veiligheid (o.a. casemanagement)

 Vervullen van actieve rol binnen rampenbestrijding en risicobeheersing (OvD-Bz en adviseur binnen beleidsteam)

 Het regisseren en de leiding nemen bij (multi-problem) casuïstiek

 Kartrekker binnen het team en overzicht houden op de werkzaamheden en werkverdeling

 Het geven van bestuurlijk advies aan o.a. directie en burgemeester

 Overkoepelende advisering over de vijf pijlers waarbij je oog hebt voor de langere termijn

 

Functie-eisen

 Afgeronde hbo/wo opleiding- bij voorkeur Integrale Veiligheidskunde, Bestuurskunde of Rechten

 Ongeveer 5 jaar ervaring in een adviserende rol binnen dit werkveld/vakgebied

 Je bent succesvol in deze rol als je goed kunt netwerken, bereid bent om je handen uit de mouwen te steken, politiek sensitief bent en (daardoor) weet hoe spelers zich tot elkaar verhouden. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent ijzersterk in jouw communicatieve en sociale vaardigheden en hebt een dosis overtuigingskracht waardoor je anderen in beweging brengt. Je moet snel kunnen schakelen, hebt een sterk analytisch vermogen en bent degene die de richting bepaalt als de situatie daarom vraagt.

 Bereid zijn om piketdiensten te draaien als OVD-BZ’er (en bereid zijn deze opleiding te volgen indien je deze nog niet hebt) & binnen 30 minuten in de Hoeksche Waard te zijn

 

Must Haves (knock-outs)

Inhoudelijke expertise, kennis en ervaring in soortgelijke functie. Excellente communicatie vaardigheden, politieke antenne, strategisch persoon.

 

Pre’s

Relevant netwerk zou handig zijn

 

Wat voor type persoon (zachte kenmerken)

Teamspeler, geen 9-5 mentaliteit, buiten reguliere werktijden ook bereid zijn voor telefoontjes (avonden en weekenden worden nog wel eens benut door bestuurder)

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten