Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur / bedrijfsjurist (zzp)

Geplaatst 31 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131291
Plaats
Wormer, Noord-Holland, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 mei 2023 14:00
  • Startdatum: 01.06.2023

  • Einddatum: 30.09.2023

  • Richttarief: 88,-

  • Duur van de opdracht: 4 maanden

  • Uren per week: 24


Ervaring met bestuursrecht binnen sociaal domein is een vereiste.



Wij zijn OVER:

De werkorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die bestuurlijk zelfstandig zijn. OVER is een kleine maar fijne organisatie. Maar we zijn tegelijkertijd groot in onderwerpen. Dit komt door onze ligging, dicht bij de grotere steden Zaanstad en Amsterdam. Door die nabijheid kennen we veel van de uitdagingen van een grotere stad. Die tackelen we met een hecht team. Bij OVER heerst een vertrouwde sfeer.


WAT GA JE DOEN?

Je komt te werken binnen het team Juridische Zaken. Dit is een enthousiast en gedreven team van 6 juristen met ieder een eigen specialisme. Je taken en verantwoordelijkheden zijn heel divers en bestaan grofweg uit de volgende onderdelen:

  • Je adviseert gevraagd en ongevraagd collega’s over alle voorkomende juridische vragen in de breedste zin van het woord op alle gebieden, behalve het ruimtelijk domein. Dit kan variëren in het beoordelen van collegevoorstellen en (diverse) overeenkomsten maar ook het strategisch adviseren van het gemeentebestuur bij een complex project.

  • Je neemt de behandeling van aansprakelijkstellingen op je.

  • Helaas hebben ook wij te maken met Woo-verzoeken. Gelukkig kun je de behandeling van deze dossiers delen met 6 andere collega’s!

  • Je behandelt bezwaar- en beroepschriften voor je de afdelingen bedrijfsvoering en het sociaal domein. Je voert in die zaken verweer bij de externe commissie bezwaarschriften en de gerechtelijke instanties. 



BEN JIJ DIT?

Passie voor het juridische vak en de wil om collega’s te voorzien van gedegen juridisch advies, dat ben jij! Onze organisatie heeft jou nodig om juridische risico’s in kaart te brengen. Zodat OVER-Gemeenten zo goed mogelijk kan doen waar zij voor staat opgesteld: de inwoners en ondernemers voorzien van een excellente dienstverlening. Wat deze rol nog meer leuk maakt? Je bent echt de bedrijfsjurist van de organisatie. Dat betekent dat je ontzettend veel meekrijgt van de gehele organisatie. En uiteraard krijg je ook veel diverse vraagstukken. Ga jij met ons de uitdaging aan?


Functie-eisen:

  • Jij bent een ervaren jurist met een afgeronde juridische opleiding op HBO of academisch niveau.

  • Je hebt goede kennis van en werkervaring met diverse rechtsgebieden, zoals het bestuursrecht, het sociaal domein maar ook het privaatrecht. Mis je 1 van deze rechtsgebieden? Dan maak je deze snel eigen!

  • Je bent een goede adviseur, herkent snel de essentie van problemen en vraagstukken en stelt prioriteiten om tot een goede aanpak te komen.

  • Je schakelt snel en stelt daarmee goede prioriteiten

  • Je hebt humor, steekt graag de handen uit de mouwen en voelt je fijn in een gezellig team.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten