Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance hoofd grondzaken (zzp)

Geplaatst 1 mei 2024
Project ID: YIS 9156901
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel
Uren
24 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 jun. 2024
Einde: 1 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 mei 2024 15:00

Startdatum; 1 juni a.s.

Duuropdracht: tot maart 2025

Aantal uur per week: 24-32

Schaal 13

Gemeente Zuidplas

Standplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

  • Enkel ZZP'ers met een eenmanszaak of BV (waarbij de ZZP'er de enige aandeelhouder/bestuurder is) kunnen voorgesteld worden.

  • Indien je mag starten, wordt er een pre-employment screening uitgevoerd. De kosten (€ 17,-) worden doorbelast aan ZZP. Let wel, kosten van VOG komen hier nog bovenop.

  • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dient de kandidaat te beschikken over eigen telefoon en laptop.



Ben jij een stevige, empatische en resultaatgerichte leider? Houd jij het overzicht? Weet jij hoe je bestuurlijke opgaven vertaalt naar concrete acties? Weet jij hoe je de groeiambities van Zuidplas kunt verwezenlijken door de instrumenten van het grondbeleid in te zetten? Kom dan werken als Hoofd Grondzaken bij gemeente Zuidplas; de gemeente die je laat groeien. 

 

Zuidplas; de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 14 jaar en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Wat ga je doen als Hoofd Grondzaken?

Als Hoofd Grondzaken bij de gemeente Zuidplas sta je voor een mooie uitdaging. Niet alleen geef je mede uitvoering aan de grote woningopgave en bouw van het van Vijfde dorp, ook geef je functioneel sturing aan een team van planeconomen en juristen. Samen met het team van professionals houd je je onder andere bezig met de opstelling van grondexploitaties, anterieure overeenkomsten, erfpachtberekeningen en –contracten en het vastleggen van grondtransacties met de daarbij behorende financiële afwikkeling. Daarbij zorg je dat de producten die worden opgeleverd juist en van de hoogste kwaliteit zijn. Je bevordert de nauwkeurigheid in dit proces en vliegt alles op een politiek sensitieve manier aan. Je werkt in dit alles nauw samen met de clustermanager van het cluster Gebiedsontwikkeling & Planeconomie. Je wordt aangestuurd door de Directeur Opgaven.

In jouw rol zorg je ervoor dat je het overzicht behoudt. Vanuit dat overzicht ben je verantwoordelijk voor het Programma Ruimtelijke Ontwikkelingen.

Jij brengt structuur in processen, stuurt planmatig aan en je kijkt naar waar je verbeteringen in kunt aanbrengen. Jij bent gericht op een goede samenwerking tussen Concern en Opgaven en je bevordert de integrale samenhang met betrekking tot Opgaven en relevante beleidsterreinen.

Met jouw strategische visie over (complexe) opgaven en gebiedsontwikkelingen adviseer jij het management, de directie en het bestuur in het nemen van de juiste beslissingen. Je volgt maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen in wet- en regelgeving op de voet en je maakt een doorvertaling naar het grondbeleid voor de gemeente. Jij draagt zorg voor de financiële regie op (opgaven op het terrein van) gebiedsontwikkelingen en je zorgt voor haalbaarheidsanalyses zowel financieel, als op het gebied van maatschappelijke meerwaarde, grondexploitaties en risico.

Jij bent een netwerker en verbinder die weet partijen met elkaar in contact te brengen. Je draagt zorg voor contractenbeheer en voert gesprekken met betrekking tot onderhandelingen op strategisch niveau waarin je de gemeente vertegenwoordigt.

Wat vragen wij van jou?

·        Jij bent een strategisch denker op academisch niveau;

·        Je hebt ervaring met het werken in een complexe, veranderende politiek bestuurlijke omgeving, bij voorkeur zoals dat van een ontwikkelgemeente;

·        Je hebt ervaring met het gemeentelijk grondbedrijf;

·        Je hebt ervaringen met het voeren van stevige onderhandelingen met externe partijen;

·        Je bent resultaatgericht en ondernemend, met oog voor risico’s en rechtmatigheid;

·        Je bent mensgericht, coachend en verbindend; jij zorgt dat je met het team de beste resultaten bereikt voor de gemeente en weet daarin jouw medewerkers op een goede en inspirerende manier uit te dagen;

·        Je hebt een goed cijfermatig inzicht en analytisch denkvermogen;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten