Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance e-mailmarketeer voor het leadmanagement project (zzp)

Geplaatst 3 mei 2024
Project ID: YIS 9157051
Plaats
Utrecht
Uren
12 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 mei 2024 16:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: tot en met 31 augustus 2024

Aantal uren per week: 12

Schaal: 10/12 Onderwijs CAO (tarieven aanbieden tussen 90-113)

Let op: kandidaten worden na deadline pas op 14 mei! voorgedragen, de manager gaat de CV's 15 mei doornemen en van daaruit gesprekken plannen.

Stichting Hogeschool Utrecht


Als interim e-mailmarketeer ben je verantwoordelijk voor het uitwerken en inrichten van de e-mail contactstrategie binnen het project leadmanagement voor professionals, wat momenteel loopt tot september 2024.

Hieronder vallen het maken van nieuwe nieuwsbrieven voor de professionals. Je werkt daarbij nauw samen met contentmarketeers die per doelgroep de contentstrategie ontwikkelen om te identificeren waar kansen liggen en hoe we daarop kunnen inspelen. Het inrichten, testen, versturen en evalueren van e-mailcampagnes behoren tot jouw werkzaamheden. Daarnaast zorg je met de campagnemanager ervoor dat lopende campagnes goed worden afgestemd, ingeregeld en gemonitord.

Je hebt zicht op en bewaakt de gehele e-mailflow, of het nu om servicemails gaat of engagementmails, op basis van data en jouw ervaring weet je aan welke knoppen je moet draaien om het beste resultaat te halen. Behaalde resultaten en inzichten deel je met stakeholders. Je weet snel je weg te vinden in een grote, complexe omgeving met verschillende klantgroepen en zoekt van nature makkelijk de samenwerking op. 

 

  • Samen met de contentmarketeer zet je de contentstrategie om naar concrete e-mailcontactmomenten en call-to-actions. Indien nodig help je de contentmarketeer om de student journey voor een doelgroep inzichtelijk te maken vanuit e-mail. 

  • Samen met de databasemarketeer bouw je testen in voor nieuwe campagnes of om bestaande campagnes te optimaliseren. 

  • Eigenaarschap en beheer van de e-mailflows en -templates liggen bij jou. 

  • Het CX-gedachtengoed – het customer centric denken – zit in je DNA. Je denkt altijd vanuit de klant en hoe we die het beste kunnen helpen met onze e-mails. Hiervoor onderhoud je contact met de content creators, zij maken de content voor de e-mails. 


Jouw profiel 

  • Beschikt over een afgeronde hoger onderwijsopleiding in een voor deze rol passende opleiding. 

  • Minimaal 5 jaren ervaring als e-mail marketeer, bij voorkeur binnen een Hogeschool/Onderwijs omgeving en/of binnen de Overheid.

  • Een marketingplan en – strategie kunt vertalen naar contactmomenten en CTA's. 

  • Campagnes kan monitoren en rapportages kan maken. 

  • E-mails kunnen opmaken in o.a. html en ervaring met Pardot is een pre.  

  • Een aanjager bent, initiërend/proactief, en datagedreven bent. 

  • Beschikt over sterke presentatieskills. 

  • Klantwensen en -behoeften signaleert en inventariseert. Je anticipeert en denkt vanuit het klantperspectief en bent gericht op het realiseren van klantwaarde en het verbeteren van de dienstverlening. 

  • Ervaring met Agile werken is een pre. 

  • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten