Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsadviseur/Projectleider Implementatie Nationaal Plan Onderwijs (ZZP)

Geplaatst 12 nov. 2021
Project ID: YIS 9104404
Plaats
Ridderkerk
Uren
20 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 dec. 2021
Einde: 31 mrt. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 17-11 15:00

Startdatum (gewenst)? Z.s.m. 

Einddatum? 4 maanden.

Optie tot verlenging? Ja, afhankelijk voortgang project. 

Min/max aantal uur per week? Minimaal 20, maximaal 20 uur per week.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee, in overleg.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

 

Tariefstelling

Schaal CAR UWO? 10. 

Richtlijn uurtarief? Open.

 

Wat willen we bereiken? (doel)

1.De onderwijsvertragingen inhalen die kinderen opliepen tijdens de coronapandemie en de negatieve effecten van de coronacrisis voor jongeren op korte termijn zoveel mogelijk wegnemen of verzachten. Het gaat om achterstanden op cognitief, executief, sociaal en emotioneel vlak.

2. Doelmatig inzetten van NPO middelen om achterstanden op het gebied van onderwijs weg te werken.

 

Wat gaan we daarvoor doen? (resultaat)

Er wordt gestart met het aanstellen van een externe projectleider voor het uitvoeren van een inventarisatie van de bestaande NPO-plannen van het onderwijs en het voeren van gesprekken met betrokken partijen, zowel intern als extern (scholen, samenwerkingsverbanden, jeugdgezondheidszorg, welzijnsorganisaties etc.). Deze inventarisatie is van groot belang, omdat nog onvoldoende duidelijk is welke verbindingen gelegd kunnen worden, waar de NPO-gelden voor ingezet kunnen worden en waar de grootste pijnpunten zitten. 
Op basis van de inventarisatie wordt door de projectleider een NPO-plan per gemeente opgesteld, waarin een koppeling wordt gemaakt met de NPO-plannen vanuit het onderwijs en de coronasteunpakketten jeugd om tot een gezamenlijke aanpak te komen én deze te verbinden aan bestaand beleid. 
 

In de NPO-plannen wordt ook opgenomen welke maatregelen er genomen gaan worden in samenwerking met scholen, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, (jeugdgezondheids)zorg, bibliotheken en andere lokale partijen. De maatregelen moeten aansluiten op de behoeften van kinderen in de gemeenten, bij de interventies die scholen al nemen en op de door het Rijk vastgestelde bestedingsdoelen.


 

Op basis van de uitkomsten van de inventarisatie en de opgestelde plannen per gemeente wordt de programmaorganisatie voor de coördinatie en uitvoering van de NPO-plannen concreet vormgegeven en wordt een programmamanager aangesteld.

 

Waarom is het nodig? (probleem)

Vanuit het onderwijs en zorg- en welzijnspartners ontvangen wij al enige tijd signalen dat de coronacrisis op jongeren en jeugd negatieve gevolgen heeft. Tevens blijkt dit uit recente rapporten van de GGD Rotterdam Rijnmond en het CJG Rijnmond. Extra ondersteuning is nodig op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn. Het Rijk geeft gemeenten middels steunpakketten en het Nationaal Programma Onderwijs middelen om maatregelen te nemen.

 

Waarom moet het juist nu? (aanleiding)

1. De toegenomen problematiek bij kinderen en gezinnen, ls gevolg van de coronacrisis, willen we beperken middels het nemen van maatregelen en het investeren in de huidige zorgstructuren.

2. De NPO-plannen vanuit het onderwijs worden aangeleverd bij gemeenten. De gemeenten moeten deze plannen analyseren en de gemeentelijke NPO middelen inzetten op interventies die de plannen van het onderwijs aanvullen. De middelen zijn daarbij enkel inzetbaar in schooljaar 21/22 en 22/23. De eindverantwoording vindt plaats via de jaarrekening over 2023. Dit zorgt er voor dat we proactief deze middelen de komende twee jaar inzetten.

 

Vacature

Must haves (knockouts)?

·        Ervaren beleidsadviseur.

·        Makkelijk in omgang, verbinder

Pre's?

·        Ervaring met onderwijsbeleid.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten