Gemeenteprojecten

Planjurist RO

Geplaatst 29 jan. 2021
Project ID: YIS000412
Plaats
Gorinchem
Duur
1 jaar
(28 feb. 2021 - 27 feb. 2022)
Tarief
Unknown

RO planjurist gemeente Gorinchem (36 uur of combinatie van 2 parttimers)


Vacature omschrijving


Bestemmingsplannen coördineren. Moet dit zelfstandig kunnen doen. Initiatief nemer wilt iets, laat bestemmingsplan opstellen, dat krijg je dan binnen, vervolgens lezen, beoordelen, feedback, aanpassingen, kijken of het compleet is. Adviezen inwinnen, ook met milieuonderzoeken. Bestuurlijk traject met collega en raad.


Wat ga je doen:

Behandelen en procedureel begeleiden van bestemmingsplanprocedures en (uitgebreide) procedures omgevingsvergunningen en principe verzoeken.


Opstellen van ruimtelijke beleid.

Advisering aan wethouders college en raad

Als adviseur deelnemen aan projectgroepen voor ruimtelijke projecten.

Advisering van het cluster Vergunningen (RO-memo activiteit strijd met bestemmingsplan).

Vertegenwoordigen van de gemeente bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Leveren van een bijdrage aan de invoering van de Omgevingswet.

Vertalen wet- en regelgeving naar de dagelijkse praktijk.


Je bent communicatief vaardig en nauwkeurig. Je bent open en adviseert vanuit mogelijkheden en kansen. Je kunt uitstekend omgaan met diverse uiteenlopende belangen (zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie).


De vacature is vacant in het team Stadsontwikkeling. Dit team is verantwoordelijk voor al het beleid in de fysieke leefomgeving. We werken zowel binnen het team als daarbuiten integraal samen met relevante disciplines. Steeds met één been in de organisatie en één been in de samenleving. De komende jaren gaan we verder aan de slag met een aantal herontwikkelingslocaties. Het team heeft dan ook veel ambitie en energie om van Gorinchem een nóg leukere stad te maken om in te wonen, werken en verblijven.


Er ligt veel RO-werk en we zijn tegelijk ook druk met de implementatie van de omgevingswet. Je moet dus meteen aan de bak. Dit doe je samen met 3 andere RO-adviseurs en op termijn verwachten we nog een vijfde adviseur.Functie-eisen

We zoeken een kandidaat met HBO/HBO+ werk- en denkniveau (richting RO) die thuis is in complex ruimtelijke opgaven met minstens 4-5 jaar werkervaring. Nadrukkelijk geen junior. Iemand die het al kan. Bij voorkeur iemand die op termijn in dienst zou willen/kunnen komen (deta-vast).


Praktisch


o  Reden voor inhuur is onvoldoende capaciteit, team komt een paar fte te kort. Ro medewerkers worden ook gevraagd voor allerlei beleidsvragen.

o  Om hoeveel uur per week gaat het? (minimaal/maximaal aantal uur en gewenst aantal uur). Bij voorkeur fulltime, maar 2 parttimers kan ook.

o  Wat is de gewenste startdatum? Zsm

o  Wat is de verwachte einddatum? Voor 1 jaar met optie verlengingen nog 1 jaar.

o  Is er een optie tot verlenging van de opdracht? Ja, de opdracht is voor 1 jaar en optie tot verlenging van nog 1 jaar. Opdrachtgever zou graag zien dat iemand uiteindelijk kan worden overgenomen. Geef bij het voorstellen aub duidelijk aan of dit tot de mogelijkheden behoort.

o  Er wordt zoveel mogelijk thuisgewerkt, er zijn geen vaste werkdagen en/of tijden. 


Tariefstelling

  • Gemeenten cao schaal 10 uitloop 11. Er is geen max uurtarief afgesproken 


Deadline 11-2 10:00

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten