Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Kwaliteitsmedewerker WMO/Jeugd bij de gemeente Cranendonck

Geplaatst 13 mei 2020
Project ID: YIS00055
Plaats
Sliedrecht
Uren
26 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 25 mei 2020
Einde: 28 nov. 2020
Tarief
0 - 70 €/uur

Jouw functie:

Je hoofdtaken bestaan uit:

·      Het steekproefsgewijs toetsen van beschikkingen gericht op het verhogen van de kwaliteit.

·      Het signaleren van relevante ontwikkelingen in (landelijke) wet- en regelgeving en jurisprudentie en bent verantwoordelijk voor juridische ondersteuning richting consulenten

·      Je behandelt bezwaarschriften: onderzoek, schriftelijk verweer, vertegenwoordiging gemeenten tijdens hoorzittingen bij de bezwaarschriftencommissies, ondersteunen van het college bij beslissing op bezwaar.


Wij vragen:

·      een juridische opleiding (tenminste HBO) met specifieke kennis en ervaring op het aandachtsgebied Jeugd.

·      kennis van de relevante wet- en regelgeving, kwaliteitsmanagement, de uitvoeringspraktijk op de specifieke problematiek van de doelgroep Jeugd;

·      kennis van de complexe producten, diensten en gemeentelijke processen, met name op het aandachtsgebied Jeugd.

·      sociale vaardigheid voor het bijsturen van teams, overtuigingskracht voor het bewerkstelligen van acceptatie over beslissingen bij cliënten/ klanten en het samenwerking met diverse instanties;



Extra toevoeging van de opdrachtgever

De huidige kwaliteitsmedewerker jeugd is wegens ziekte uitgevallen. Ze zal zeker tot ten minste 1 januari 2021 niet inzetbaar zijn wegens ziekte.


Er liggen de nodige zaken op het gebied van kwaliteitswerk jeugd, alsmede bezwaar en beroep op het terrein van jeugdzorg.

Mede ook ter voorkoming van verdere achterstanden en zeker ook ter ondersteuning van de (tevens ingehuurde) kwaliteitsmedewerker WMO wordt voorgesteld om een kwaliteitsmedewerker jeugd (met eveneens ervaring op gebied van WMO) extern in te huren voor 32 uur per week gedurende de periode 25 mei 2020 tot 31 december 2020.